Κορινθία

Επιστημονικό Συνέδριο για την ενδοσχολική βία διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Οι αθέατες πλευρές της ενδοσχολικής βίας. Προσεγγίσεις και καλές πρακτικές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στo «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο, στο Λουτράκι και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, (Συνοικισμός) στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου από τις 8:15 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η «συζήτηση» και η ανάπτυξη διαλόγου για το μείζον θέμα της ενδοσχολικής βίας στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τις αιτίες της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, όπως και το να τεθούν οι βάσεις ευρύτερων και βαθύτερων προβληματισμών, ώστε να αναδειχθούν οι προοπτικές αποτελεσματικής διαχείρισης σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης, καθότι η βία και ο εκφοβισμός αποτελούν το τελευταίο διάστημα σχεδόν καθημερινά πρώτο θέμα στην ενημέρωση. Θα αποτυπωθούν επίσης σχετικές ερευνητικές μελέτες και διδακτικές προτάσεις.

Στόχοι του συνεδρίου είναι ο εμπλουτισμός της σύγχρονης βιβλιογραφίας σε θεματικές σχετικές με την ενδοσχολική βία, επιστημολογικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτική έρευνα, πρόληψη, αντιμετώπιση, δικαιώματα του παιδιού, παιδική προστασία, φύλο, σχολείο, οικογένεια, πρόγραμμα σπουδών, επιμόρφωση, συμβουλευτική, Ειδική Αγωγή, ευάλωτες ομάδες (πρόσφυγες, μετανάστες, ρομά), Διαδίκτυο, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, σύνδεση με την Παιδική Λογοτεχνία, καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και μεθοδολογίες, διδακτικά σενάρια.

Επιστήμονες με πολυετή πείρα, εκπρόσωποι δικαιοσύνης και φορέων προστασίας ανηλίκων, Ψυχολόγοι και Κοινωνιολόγοι θα μας ενημερώσουν για το συγκεκριμένο θέμα που μας αφορά όλους! Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://confdipekor.sites.sch.gr. Στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου, αλλά και στους συνεργαζόμενους φορείς συμμετέχουν διακεκριμένοι/ες και καταξιωμένοι/ες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικοί με την εκπαίδευση.

Ο αριθμός των συνέδρων αναμένεται μεγάλος. Στο πλαίσιο του πρακτικού μέρους του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια δια ζώσης, στο δεύτερο εκ των οποίων με θέμα: «Εκπαιδεύοντας τους μαθητές μας στη σχολική διαμεσολάβηση», υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις συμμετοχής.

Λεπτομέρειες και περιγραφή του εργαστηρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://confdipekor.sites.sch.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο