Δήμοι

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021–2027 το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου

Ανοίγει και επίσημα πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από την επίσημη απόφαση ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ 2021–2027, του έργου με τίτλο: «κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», ενώ ο προϋπολογισμός των έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, ανέρχεται στα 27,5 εκατ. ευρώ και αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης στα 8 ρέματα: Αγίου Φανουρίου, Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου  2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και  Νταμαρίου, καθώς επίσης, στα συνοδά του έργα δηλαδή σε απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες τυχόν αποκατάστασης δικτυών οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, έκανε λόγο για μια σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο του, «που δικαιώνει τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως δημοτική Αρχή για την υλοποίηση έργων υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο και τους δημότες μας». Το σημαντικό, όπως παρατήρησε ο Δήμαρχος, «είναι ότι η πρότερη απένταξη του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης & Συνοχής δεν επηρέασε ιδιαίτερα την πορεία του έργου καθώς τις επόμενες ημέρες, θα κληθούμε στο Υπουργείο για την υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο».

Έτσι λοιπόν, ο κ. Γκιώνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας και βουλευτή Κορινθίας Νίκο Ταγαρά, όσο και προς τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Νίκο Ταχιάο, «για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στα θέματα που άπτονται του τομέα ευθύνης τους» όπως παρατήρησε ο Δήμαρχος, τονίζοντας πως από την πρώτη στιγμή «αναγνώρισαν την υψηλή προτεραιότητα του έργου για την προστασία του τόπου μας, των οικισμών και οδικών αξόνων και έκαναν πράξη τη δέσμευσή τους για την ένταξη του έργου στη νέα πρόσκληση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο