Επιχειρείν

Γερμανοί sommelier δοκίμασαν κρασιά Νεμέας και γνώρισαν τους ελαιώνες της Πελοποννήσου

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου φιλοξένησε στην Πελοπόννησο 15 Γερμανούς sommelier, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με ιδιοκτήτες εστιατορίου με 1 αστέρι Michelin, μια αλυσίδα delicatessen, καθώς και ακριβά εστιατόρια και κάβες λιανικής.

Οι Γερμανοί sommelier είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από τις μεγαλύτερες  και πιο φημισμένες περιοχές της Πελοποννήσου όπως η Νεμέα, η Αχαΐα και η Μαντινεία. Γεύτηκαν όμως και άλλα κρασιά από σχεδόν όλη την Πελοπόννησο και από μερικές ιδιαίτερες ποικιλίες, καθώς και παλαιωμένα λευκά και ερυθρά κρασιά. Οι φιλοξενούμενοι Γερμανοί sommelier είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ναό του Νέμειου Δία και να δουν το μουσείο και το στάδιο της Νεμέας.

Για όλους τους φιλοξενούμενους sommelier ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν την Πελοπόννησο και όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν ξανά με τις οικογένειες τους, αλλά και σε επαγγελματικά ταξίδια. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ωστόσο στην Πελοπόννησο, εκτός από τα κρασιά, γνώρισαν και τον ελαιόλαδο της Πελοποννησιακής γης, αφού επισκέφτηκαν ελαιοτριβείο και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του και την παραγωγή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενίσχυσε την διοργάνωση του ταξιδιού αυτού και το ΔΣ της ΕΝΟΑΠ την ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της. Το ΔΣ της ΕΝΟΑΠ υποσχέθηκε κάθε χρονιά να προσκαλεί υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι να γνωρίζουν έτσι την Πελοπόννησο και να την προβάλλουν στους κύκλους τους. Η ΕΝΟΑΠ, με πάνω από 70 ενεργά μέλη, αποτελεί την μεγαλύτερη περιφερειακή ένωση κρασιού της Ελλάδας, ενώ αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% της οινοπαραγωγής της Πελοποννήσου. Επίσης οι εξαγωγές των μελών της αποτελούν σχεδόν το 50% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών κρασιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο