ΕπιχειρείνΚορινθία

Απολογισμός για την πορεία της πανώλης στην Κορινθία από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής

Μετά τα κρούσματα πανώλης που επιβεβαιώθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα, στο Μεσινό, της ορεινής Κορινθίας και την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κορινθίας, ενημερώνει σχετικά με την πορεία της ασθένειας των ζώων και των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Τα μέτρα ήταν άμεσα για την αντιμετώπιση της νόσου από την παραπάνω Διεύθυνση, ορίζοντας δύο ζώνες προστασίας, 3 χλμ και 10 χλμ, με την πρώτη να περιλαμβάνει τις περιοχές Μεσινό, Μοσιά, Φενεός, Γκούρα (65%) και την δεύτερη τα χωριά Δροσοπηγή, Καστανιά, Κάτω Ταρσός, Μάτι, Πανόραμα, Γκούρα (35%). Στην δεύτερη αυτή ζώνη, ελέγχθηκαν όλες οι εκτροφές, (95 εκτροφές, με 11.295 ζώα), καθώς και 17  μετακινούμενες μονάδες από όμορους νομούς.

Στην ζώνη προστασίας των 3 χλμ ελέγχθηκαν 103 εκτροφές με 13.178 ζώα. Στη πρώτη θετική εκτροφή, (30/7) έγινε θανάτωση του συνόλου των 807αιγοπροβάτων και υγειονομική ταφή αυτών. Ακολούθησε απολύμανση των σταβλικών εγκαταστάσεων της εκτροφής όπου εντοπίστηκε το κρούσμα. Στη δεύτερη θετική εκτροφή, (2/8) έγινε επίσης θανάτωση του συνόλου των 221αιγοπροβάτων, ενώ ακολουθήσε υγειονομική ταφή αυτών και απολύμανση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, στην τρίτη  θετική εκτροφή, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κορινθίας αναφέρει πως θα ακολουθήσει θανάτωση του συνόλου των 25αιγοπροβάτων και κατόπιν, υγειονομική ταφή αυτών και απολύμανση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο