Κορινθία

Έφυγε από την ζωή ο καταγόμενος από το Βέλο πρώην Μητροπολίτης Κατερίνης κυρός Αγαθόνικος

Μετά από πολυετή ασθένεια έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, ο καταγόμενος από το Βέλο, πρώην Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κυρός Αγαθόνικος, κατά κόσμο Γεώργιος Φατούρος.

Ο μακαριστός Ιεράρχης χειροτονήθηκε διάκονος το 1960 και πρεσβύτερος το 1964. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ως καθηγητής στο Ανώτερο Ιερατικό Φροντιστήριο της Τήνου και πρώτος διευθυντής στην Επτατάξια Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου. Στην συνέχεια διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου Ιεροκηρύκων και Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ το 1985 εξελέγη Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπου ανέπτυξε σημαντική πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση έως και τον Νοέμβριο του 2013, όπου βαριά ασθενών δεν ήταν δυνατόν να εκτελέσει τα Αρχιερατικά του καθήκοντα.

Το θλιβερό γεγονός ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, κατά την σύσκεψη που κάλεσε στην «Κροκίδιο» αίθουσα της Μητρόπολης, για την προετοιμασία των θρησκευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου. Μίλησε δε για τους αδελφικούς εκκλησιαστικούς δεσμούς που τον συνέδεαν με τον μακαριστό Αγαθόνικο. Έδωσε μάλιστα οδηγία να χτυπούν νεκρώσιμα οι καμπάνες στην γενέτειρά του, το Βέλο, σήμερα Τετάρτη, ημέρα της ταφής του. Ανέφερε δε πως ο ίδιος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου Κατερίνης. Ωστόσο, έσπευσε αυθημερόν στην Κατερίνη, συνοδευόμενος από τους ιερείς Δημήτριο Στεργιόπουλο και Δαμασκηνό Γεννηματά, όπου και τέλεσαν ενώπιον της σορού του μακαριστού Ιεράρχη νεκρώσιμο τρισάγιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο