Πολιτική

Άμεση λύση για την έλλειψη νερού στο Λουτράκι και στην Κορινθία ζητά ο Γιώργος Ψυχογιός

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορίνθιας, Γιώργου Ψυχογιού, και την συνυπογραφή τριών τομεαρχών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκε ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νερού στην περιοχή του Λουτρακίου.

Όπως τονίζεται, το νερό είναι δημόσιο αγαθό, αφορά σε βασικές ανάγκες των πολιτών και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να εξασφαλίζεται καθολική πρόσβαση σε επαρκή και ποιοτική παροχή νερού. «Απαιτείται άμεση παρέμβαση για την έλλειψη νερού στο Λουτράκι. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η καθολική πρόσβαση σε αυτό κοινωνικό δικαίωμα» τονίζει μεταξύ άλλων, στο κείμενο της ερώτησης ο Γιώργος Ψυχογιός. Σημειώνει πως πάνω από ένα μήνα, ολόκληρες περιοχές, γειτονιές, οικισμοί και κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, βρίσκονται εν μέσω καλοκαιριού χωρίς νερό για να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.

Ο βουλευτής Κορινθίας και οι συνάδελφοί του της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν ωστόσο τις αδειδοτήσεις εμφιαλωτηρίων που εμπορεύονται το νερό, όταν η κατάσταση περιγράφεται τραγική για τα αποθέματα νερού που έχει ανάγκη ο Δήμος. Επιχειρήσεις, που όπως παρατηρεί ο Γιώργος Ψυχογιός, έλαβαν άδειες για να αντλούν τεράστιες ποσότητες νερού, (300.000 κυβικά το χρόνο), από τα σταθερά αποθέματα του μεταλλικού υδροφόρου ορίζοντα. «Είναι καταστροφικές και πρέπει να ανακληθούν» τονίζει ο βουλευτής.

Στα ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, τονίζουν την ανάγκη:

  • Να αναληφθούν ενέργειες ώστε σε συνέχεια και της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, να ανακληθεί η άδεια ανόρυξης γεώτρησης σε συγκεκριμένη εταιρεία.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των πολιτών, που στερούνται νερού για βασικές χρήσεις, με προμήθεια εμφιαλωμένων νερών, παροχή νερού από υδροφόρες του Δήμου και άλλα μέσα, χωρίς καμία επιβάρυνσή τους.
  • Να απαλλαγούν οι πολίτες που πλήττονται από την έλλειψη νερού από τα δημοτικά τέλη για το διάστημα που διαρκεί αυτή η – χωρίς υπαιτιότητά τους – κατάσταση.

Τέλος, οι βουλευτές προτείνουν στην κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, (1015-1019). αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και εργαλεία, για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των δικτύων και των υποδομών, στην προκειμένη περίπτωση της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, αλλά και των υπόλοιπων ΔΕΥΑ της Κορινθίας. Ζητούν δε, να ενισχύσει η κυβέρνηση την ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με προσωπικό και μέσα, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις που, για το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, πολλαπλασιάζονται τους μήνες του καλοκαιριού. Αλλά και να δοθεί επιτέλους προσοχή στο τεράστιο ζήτημα της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί όλη την Κορινθία, με έργα υποδομής και σχεδιασμό για το Λουτράκι, τους Αγίους Θεοδώρους, την επανεκκίνηση του το Φράγματος του Ασωπού και την υλοποίηση μικρών φραγμάτων σε όλο το Νομό για νερό ύδρευσης και άρδευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο