Δήμοι

Στην Αρχ. Κόρινθο έφθασε ο αγωγός άρδευσης από τον βιολογικό του Δήμου Κορινθίων καλύπτοντας 15.000 στρέμματα

Ολοκληρώθηκε ο κλάδος άρδευσης για την αξιοποίηση των νερών του Βιολογικού και την εξυπηρέτηση 15.000 και πλέον καλλιεργήσιμων στρεμμάτων, προς την Αρχαία Κόρινθο.

«Το έργο  της μεταφοράς του νερού από τον βιολογικό έφτασε στην Αρχαία. Το σημείο αυτό  θα συνδεθεί με τον υπόλοιπο αγωγό ο οποίος εντάσσεται στο έργο που δημοπρατούμε την επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε ανάδοχο έως το τέλος του έτους, για την μεταφορά του νερού στο Λέχαιο, στο Περιγιάλι και στον Άσσο» ανέφερε από το σημείο των έργων ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Παραδέχτηκε πως είναι ένα έργο «που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Πνευματικού, συνεχίστηκε από εμάς και περιλαμβάνει τριτοβάθμια επεξεργασία που σημαίνει πως είναι κατάλληλο για  άρδευση». Στο σημείο των εργασιών, μαζί με τον Βασίλη Νανόπουλο έδωσε το παρών του και ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός.

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αναπτυξιακό έργο που αφορά όλους τους αγρότες της περιοχής και με αυτήν την ιδιότητα είμαι σήμερα εδώ διότι είμαστε σε μια περιοχή η οποία εγκαταλείπεται από τους αγρότες , ιδιοκτησίες που κάποτε έφερναν σημαντικό εισόδημα» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Πνευματικός. «Το έργο, σημείωσε, θα αναγεννήσει την περιοχή της Κουτουμάτσας και της Αρχαίας Κορίνθου», παρατηρώντας πως τα έργα θα συνεχιστούν και προς την περιοχή Άσσου – Λεχαίου.

«Έζησα από κοντά τα προβλήματα και τα εμπόδια που έμπαιναν για την ολοκλήρωση του έργου. Ενώ παίρναμε καταφατικές απαντήσεις για την διέλευση του έργου, επενέβαιναν κάποιοι κύκλοι και τότε δημιουργούνταν προβλήματα και αρνήσεις» σημείωσε με νόημα και παράπονο ο πρώην Δήμαρχος. Εξέφρασε την άποψη πως πίσω από αυτά, «υπάρχει ένα παρασκήνιο εκείνων που δεν θέλουν να γίνει αυτό το πολύ σημαντικό έργο, ειδικά μέχρι τις εκλογές».

Πρώτος ο Δήμος Κορινθίων

Ο Δήμος Κορινθίων, πρέπει να σημειωθεί, είναι πρωτοπόρος σε έργα σαν κι αυτό, αφού είναι ο πρώτος που ξεκίνησε, υλοποιεί και παραδίδει έργο τέτοιας αξίας, αξιοποίησης υδάτων βιολογικού καθαρισμού. «Είμαστε χαρούμενοι, ολοκληρώνεται ένα έργο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, είχε αρκετά προβλήματα ειδικά το τελευταίο διάστημα όμως τα καταφέραμε, η ΔΕΥΑΚ πάντα βρίσκει τρόπο, και έτσι ξεπεράσαμε τον κόμβο του ΜΟΡΕΑ, ολοκληρώνοντας το έργο. Χθες είχαμε προέγκριση δημοπράτησης για την άρδευση στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου και έτσι εκτελείται ένα τεράστιο έργο άρδευσης στο δήμο Κορινθίων από την Κόρινθο έως τον Άσσο. Δημοπρατούμε την προσεχή εβδομάδα και έως τέλος του έτους θα έχουμε ανάδοχο. Το νερό είναι πολύ θα ξεπερνούμε τα 300 κυβικά την ώρα» ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Κορίνθου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Οι ποσότητες θα αυξηθούν σημαντικά ενώ το νερό θα είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις με την ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης Άσσου – Λεχαίου κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος.  Ο εργολάβος αναφέρθηκε στις δυσκολίες του έργου που ξεπεράστηκαν, στην αμέριστη στήριξη του δημάρχου και της ΔΕΥΑΚ και στις τεχνικές λεπτομέρειες του δικτύου. «Το έργο ήταν δύσκολο, με αντιξοότητες αλλά με την βοήθεια όλων ξεπεράσαμε όσα έπρεπε. Όλη αυτή η περιοχή ήταν γεμάτη με υπόγεια αρδευτικά δίκτυα ιδιωτών. Κάναμε τις ζημίες και ταυτόχρονα την αποκατάσταση. Το δίκτυο είναι με πολύ ενισχυμένες σωλήνες 16 ατμοσφαιρών , η παροχή είναι μεγάλη και μπορεί να αρδεύσει με σωστή λειτουργία και καλή χρήση πάνω από 15.000 στρέμματα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο