Κορινθία

Δωρεά Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κιάτου από την Λένα Παμπούκη

Με μια κίνηση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς έκλεισε το 2021 για τον δήμο Σικυωνίων και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Η Λένα Παμπούκη δώρισε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, καθώς και άλλον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύοντας εμπράκτως την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κιάτου και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει στην ακτίνα αρμοδιότητάς του. Η δωρεά έγινε στη μνήμη των γονέων, του συζύγου και των παιδιών της και ειδικά για το ασθενοφόρο περιλαμβάνει τον δεσμευτικό όρο «να ανήκει μεν στο στόλο του ΕΚΑΒ, αλλά να έχει αποκλειστική έδρα το Κιάτο».

Στην λιτή τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου που έγινε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος, εκπροσωπώντας τόσο το δήμο όσο και την τοπική κοινωνία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην δωρήτρια. Ο κ. Σταματόπουλος ευχαρίστησε την Λένα Παμπούκη για τη δωρεά, η οποία όπως είπε μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες κινήσεις. «Ο δήμος θα τιμήσει αυτή την προσφορά σας στην τοπική κοινωνία, όπως κάνουμε με όλους τους δωρητές και ευεργέτες, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες» ανέφερε ο Δήαμρχος, απευθυνόμενος στην δωρήτρια. Τόνισε ακόμα ότι είναι μια δωρεά «υψίστης σημασίας για το Κέντρο Υγείας Κιάτου και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Ο Δήμαρχος Σπ. Σταματόπουλος ευχαρίστησε την Λένα Παμπούκη για τη δωρεά, η οποία όπως είπε μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες κινήσεις.

Η σημασία της πρωτοβάθμιας υγείας

Ο Σπύρος Σταματόπουλος βρήκε όμως την ευκαιρία και μίλησε για τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Δήμου Σικυωνίων στην υποστήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας, τονίζοντας πως γίνεται ό,τι είναι το καλύτερο δυνατόν εξασφαλίζοντας μάλιστα και τη συνεργασία της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια. Επιχειρώντας έναν μικρό απολογισμό, παρατήρησε πως ήδη ανακαινίστηκε το Κέντρο Υγείας Κιάτου, καθώς και το Κέντρο Υγείας Γκούρας, ενώ ολοκληρώνεται το Πολυδύναμο Ιατρείο στους Καλλιάνους. «Έτσι έχουμε τρεις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις τρεις δημοτικές ενότητες» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος μίλησε για τα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για την επίλυση των οποίων, είπε, «προσπαθούμε και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας να τα λύσουμε». Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στην υγειονομική κρίση στην οποία βρίσκεται όλος ο κόσμος υπογραμμίζοντας: «είπαμε ότι ξεπεράσαμε την οικονομική κρίση όμως την ξαναβρήκαμε μπροστά μας, ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης και αυτή η δωρεά μέσα σ’ αυτή την υγειονομική και οικονομική κρίση είναι όαση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην τοπική κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο