Δήμοι

Με την ανάδειξη του υπάρχοντος κτηρίου τα σχέδια του Δήμου Κορινθίων για την δημοτική αγορά

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη, για την αναπαλαίωση, εκσυγχρονισμό, ανάπλαση, ανάδειξη του υπάρχοντος ιστορικού κτηρίου της δημοτικής αγοράς.

Το αρχιτεκτονικό του σχεδίου είναι του 1932,αλλά σύντομα αποδίδεται η στατική μελέτη για να διαπιστωθεί ή μη η δυνατότητα επέκτασης του ορόφου για την φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων (τζαζ, χορωδίες, παραδοσιακοί χοροί κ.ά.). σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου, προβλέπεται η κατασκευή θολωτού τζαμιού στο αίθριο της αγοράς για εκδηλώσεις και λειτουργία δύο ή τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.΄Στη συνέχεια θα ανατεθεί η εκπόνηση πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης (στατικής, Η/Μ, κλπ). Εγκρίνεται η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου.

Στόχος είναι μέχρι τέλους του έτους να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος. Η απόφαση αυτή έτυχε της θετικής στάσης και του Αλέξανδρου Γκουργιώτη, ενώ την καταψήφισαν οι παρατάξεις του πρώην Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου και της «Πράσινης Πόλης» του Δημ. Πρωτοπαπά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο