KR Tempo

«Από τον Βυθό στον Ουρανό». Ένα βιβλίο από το αρχείο του πλοιάρχου Μίλτωνα Ιατρίδη

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι, Ιστορίες, Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ιατρίδη «Από τον Βυθό στον Ουρανό» (Εκδόσεις Πελασγός).

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 11 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας (οδός Ερμού 2, Κόρινθος). Συγκεντρώνοντας στοιχεία από το αρχείο του πλοιάρχου Μίλτωνα Ιατρίδη, κυβερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου «Παπανικολής», ο συγγραφέας και ανιψιός του συνέγραψε τη βιογραφία του πλοιάρχου, προκειμένου να γίνει γνωστή η δράση και η συνεισφορά του Πολεμικού Ναυτικού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλες οι μεγάλες μορφές της ιστορίας -πολιτικοί, Στρατηγοί, ηγέτες κρατών, καλλιτέχνες, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων- είχαν και έχουν ξεχωριστά προτερήματα και το ίδιο ξεχωριστά ελαττώματα. Ο ήρωας Μίλτων Ιατρίδης δεν ξέφυγε από αυτόν τον κανόνα.
Ευτυχώς, η ιστορική συνείδηση της ανθρωπότητας κρατάει και αναδεικνύει τα πρώτα και συγχωρεί τα δεύτερα!Έτσι κι ο Μίλτων Ιατρίδης καταχωρήθηκε στην ελληνική εθνική συνείδηση, ως ο ΗΡΩΑΣ του «Παπανικολή»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αρχιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού, ε.α., Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (Ε.Λ.Ι.Ν.Ι.Σ), Λεωνίδας Τσιαντούλας και ο συγγραφέας, Βασίλης Ιατρίδης. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέχρι σήμερα με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 2747022296.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο