Πολιτική

Ένα μπουκάλι κρασί Νεμέας επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία του Χρ. Δήμα με τον πρέσβης της Ινδίας

Τον πρέσβη της Ινδίας, Rudrendra Tandon υποδέχτηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας και μαζί συζήτησαν, όπως ο Κορίνθιος πολιτικός ανέφερε, τις προοπτικές που δημιουργεί το πρόγραμμα «Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας».

Πρόγραμμα που κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής πριν από λίγους μήνες και κυρίως για την εμβάθυνση της συνεργασίας στις κινηματογραφικές παραγωγές και τις παραστατικές τέχνες. «Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ινδία, ιδιαίτερα σε θέματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες μορφές τέχνης, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τις οπτικοακουστικές παραγωγές ευρύτερα και να μελετήσουμε από κοινού καλές πρακτικές στην ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στη σύγχρονη δημιουργία» σχολίασε ο Χρίστος Δήμας. Παρατήρησε πως οι σχέσεις Ελλάδας και Ινδίας έχουν αναβαθμιστεί σε στρατηγικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. «Αυτό το φάσμα συνεργασίας θέλουμε να το διευρύνουμε και στον τομέα του Πολιτισμού» συμπλήρωσε.

Μετά τη συνάντηση, στο πλαίσιο της καλής φιλίας και της εξαιρετικής συνεργασίας των δύο χωρών, ο Υφυπουργός Πολιτισμού πρόσφερε στον πρέσβη ένα μπουκάλι κρασί, φυσικά από τους αμπελώνες της Νεμέας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο