Δήμοι

Ξεκίνησε στο δήμο Κορινθίων η αναβάθμιση του φωτισμού με σύστημα led

Τα νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου  LED, τα οποία αντικαθιστούν μετά από δεκαετίες τα παλιάς τεχνολογίας και ενεργοβόρα φωτιστικά, παρουσίασε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, από το σημείο των εργασιών τοποθέτησης, την συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Πατρών.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων, που προβλέπει την τοποθέτηση περίπου 22.000 νέων φωτιστικών. Όπως ο ίδιος τόνισε, «αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακά έργο που υλοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες στα όρια του δήμου Κορινθίων. Είναι το εμβληματικότερο έργο της δημοτικής αρχής που υλοποιείται μέχρι σήμερα».

Ο Δήμος Κορινθίων λοιπόν επενδύει στο φως και στη νέα τεχνολογία, υλοποιώντας το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που έχει γίνει ποτέ στο δήμο Κορινθίων. «Προσφέρουμε στους δημότες, νέο, σύγχρονο φωτισμό τεχνολογίας led. Απαλείφουμε το σκοτάδι και την ανασφάλεια που δημιουργεί σε κάθε σημείο του δήμους μας» υπογράμμισε ο Βασίλης Νανόπουλος. Μίλησε για μία ακόμα φορά, για μία ακόμα δέσμευση της δημοτικής αρχής, «και την υλοποιούμε στον απόλυτο βαθμό, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών» σημείωσε. Όπως άλλωστε εξήγησε, «η δημοτική του αρχή είχε την πρόνοια να σχεδιάσει πολύ νωρίς το έργο αυτό και να το υλοποιεί εξοικονομώντας όχι μόνο ενέργεια αλλά και χρήματα σε μια εποχή που εντείνονται τόσο η ενεργειακή όσο  και η  οικονομική κρίση».

Ένα σύγχρονο και οικονομικότερο φωτισμό

Τα νέα αυτά φωτιστιά παρέχουν ποιοτικότερο φωτισμό -σχεδόν δύο φορές περισσότερο φως σε σχέση με παλιά-, οδηγώντας παράλληλα σε  εξοικονόμηση του κόστους ενέργειας της τάξης του 70%. Είναι ελαφρύτερα και διαθέτουν ειδικό τσιπάκι, μέσω του οποίου λειτουργούν όλοι οι αυτοματισμοί. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι όταν καίγεται μια λάμπα, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να καλούν στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγραφεί το πρόβλημα, διότι τα τεχνικά συνεργεία θα ενημερώνονται αυτομάτως από το ψηφιακό σύστημα.

Ο νέος, σύγχρονος δημοτικός φωτισμός βάζει φρένο και στις χρονοβόρες διαδικασίες που για δεκαετίες έκαναν δυσκολότερη την καθημερινή δουλειά των υπηρεσιών, επιτρέποντας μεγαλύτερη αυτονομία στο Δήμο. Βάσει χρονοδιαγράμματος το έργο ολοκληρώνεται σε 6 μήνες. «Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δήμου έχει την σφραγίδα της δημοτικής μας αρχής» συνέχισε ο Δήμαρχος. «Δεσμεύτηκα γι’ αυτό το έργο προεκλογικά και η δέσμευσή μου υλοποιείται» υπογράμμισε για να καταλήξει αναφέροντα πως σε 6 μήνες από σήμερα, ο Δήμος Κορινθίων θα έχει σύγχρονο φωτισμό led, οικονομικότερο φωτισμό αφού με βάση τα στοιχεία το κόστος του ρεύματος από πέρυσι στο δήμο Κορινθίων έχει διπλασιαστεί, περιβαλλοντικά ορθό φωτισμό αφού η εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάσει το 70%.» Ήταν μία απόφαση σοφή. Μια απόφαση που ωφελεί τους πολίτες και το περιβάλλον» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο