KR Tempo

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών Έβρου στην Ξυλοκέριζα με τον Βαγγέλη Δημούδη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας υποδέχεται στον χώρο του και στο χωριό τους, τον Βαγγέλη Δημούδη και θα τον ακολουθήσουν σε βήματα …ακριτικά καθώς είναι ο εισηγητής στο 8ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών Έβρου

Μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου «για να ταξιδέψουμε μαζί του στο σταυροδρόμι της δύσης και της ανατολής, στον αγαπημένο μας Έβρο και να γνωρίσουμε τα ήθη τα έθιμα και την λαογραφία του τόπου», όπως αναφέρει η πρόσκληση των διοργανωτών. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον χώρο του Πνευηματικού Κέντρου Ξυλοκέριζας, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 περίπου μ.μ., ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση στο ταξίδι αυτό επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6942472767.

Ο Βαγγέλης Δημούδης

Γεννημένος το 1954 στην Καρωτή Διδυμοτείχου Έβρου, ο Βαγγέλης Δημούδης είναι χορευτής, χοροδιδάσκαλος, ενώ παίζει ούτι και τραγουδάει. Από το 1983 συνεργάστηκε με τον αείμνηστο συγχωριανό και δάσκαλό του στο τραγούδι Χρόνη Αηδονίδη, που έφυγε από την ζωή τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορους αξιόλογους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής, ενώ έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις, καθώς και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές· στην προσωπική του δισκογραφία ανήκουν οι δίσκοι: Τραγούδια της Β. Θράκης (1979), Πουλάκι κλαίει μονάχο (1997) και Ηλιοβασίλεμα στον Έβρο (2004).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο