Δήμοι

Βασίλης Νανόπουλος. Μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κύριο Σταυρέλη δεν δεχόμαστε

Ενώ στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ο Βασίλης Νανόπουλος έχει καλέσει τα μέσα ενημέρωσης σε από κοινού με τον Τιμολέοντα Πιέτρη, συνέντευξη τύπου, σχετικά με τα όσα τους προσάπτει ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, για την στάση τους στην ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε., ο πρώην Δήμαρχος σπεύδει ήδη με ανακοίνωσή του να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις για την στάση του ιδίου και του κ. Πιέτρη.

Ο Βασίλης Νανόπουλος κάνει λόγο για σοβαρά ατοπήματα του Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη, στα οποία τονίζει, υπέπεσε στην συνέντευξή του το μεσημέρι της Τετάρτης, (7/2), κάνοντας λόγο για αστήρικτες, ανυπόστατες και προσβλητικές κατηγορίες σε βάρος του, αλλά και σε βάρος του Τιμολέοντα Πιέτρη και των άλλων δυο δημάρχων που συμμετέχουν στην ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε., του Γιώργου Γκιώνη, (Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων) και του Θανάση Μανάβη (Βέλου – Βόχας). «Κατηγορίες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ανίερες συμμαχίες, πούλημα του δήμου Κορινθίων σε έτερο δήμο, απρέπεια σε βάρος των Κορινθίων, ψίθυρους, παιχνίδια, καταστροφή του τόπου είναι απαράδεκτες για εν ενεργεία δήμαρχο» αναφέρει στον δικό του πλέον καταγγελτικό λόγο ο Βασίλης Νανόπουλος, παρατηρώντας πως προφανώς οι κατηγορίες Σταυρέλη, «είναι αποτέλεσμα φαντασίας, σύγχυσης, ταραχής και κακής επιρροής από την στρατιά των ειδικών συμβούλων που διαθέτει».

Είναι ψέμα, δείτε στη διαύγεια

Επαναλαμβάνοντας τα όσα και ο Τιμ. Πιέτρης εξήγησε στην ανάρτησή του, ο κ. Νανόπουλος ξεκαθαρίζει και εξηγεί:

  • Είναι ψέμα ότι δεν ψηφίστηκε ομόφωνα το προεδρείο του «Δημόπρακτου», δείτε την ανάρτηση στη διαύγεια.
  • Είναι ψέμα ότι το συμφέρον του Δήμου δεν ψηφίστηκε, αναβλήθηκε η έγκριση της δαπάνης των 350.000 ευρώ για μισθούς προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην 5ετή  θητεία τους που ζητήθηκε, από αναρμόδιο όργανο και χωρίς τεκμηρίωση.
  • Ίδρυσα τον αναπτυξιακό οργανισμό με τους Δημάρχους των όμορων δήμων πριν χρόνια, στη βάση της διαδημοτικής συνεργασίας και στη θητεία μου όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Η νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που προωθεί ο κ Σταυρέλης δεν αρμόζει στη θέση του  δημάρχου Κορινθίων και στη δική μου νοοτροπία.
  • Η πρόταση μου ήταν κατά την ίδρυση του οργανισμού δημόσια να είναι  πρόεδρος του Δημόπρακτου Δήμαρχος εκ περιτροπής, εκ των μετόχων, με συμφωνία κυρίων, χωρίς όμως να αποτυπωθεί στο καταστατικό σκοπίμως.

«Τώρα κανένας δήμαρχος δεν έβαλε υποψηφιότητα με βάση αυτή τη συμφωνία για τη θέση του προέδρου, άρα άδικα με κατηγορεί ο δήμαρχος» συνεχίζει ο κ. Νανόπουλος, ενώ υπερασπιζόμενος την συμμεχή του στην ίδρυση του «Δημόπρακτου» σημειώνει πως ο ίδιος, για το συμφέρον του δήμου Κορινθίων φρόντισε μέσω του καταστατικού να έχει ο Δήμος Κορινθίων την πλειοψηφία των εδρών στο διοικητικό συμβούλιο του «Δημόπρακτου», δηλαδή 5 έδρες από τις 9. «Στη γενική συνέλευση ο Δήμος Κορινθίων έχει το 50%, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου Κορινθίων ο οργανισμός, αλλά στηρίζεται στη διαδημοτική συνεργασία» υπογράμμισε.

Στην θητεία μου είχα δώσει θέσεις στην αντιπολίτευση

«Έδωσα κατά συνέπεια όλη την δύναμη στον Δήμαρχο Κορινθίων για να λειτουργήσει τον «Δημόπρακτο». Όλα τα υπόλοιπα που είπε ο κ. Σταυρέλης στην συνέντευξη του σε εγχειρίδιο προπαγάνδας τύπου Γκαίμπελς ίσως περιλαμβάνονται» παρατήρησε ο Βασίλης Νανόπουλος, σημειώνοντας πως είναι ψέμα να λέει ο κ. Σταυρέλης ότι δεν ψηφίστηκε ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, αφού και οι δύο ψηφίστηκαν, ενώ αυτό που δεν ψηφίστηκε είναι οι αμοιβές τους.

Όμως ο πρώην Δήμαρχος αναφέρεται και σε ένα ακόμα θέμα που έθιξε στην συνέντευξή του ο κ. Σταυρέλης και αφορά την συμμετοχή στην ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. του κ. Πιέτρη, ως μέλους της μειοψηφίας. «Σε ότι επίσης αφορά τη δημοκρατική συμπεριφορά, σημειώνω ότι στη διάρκεια της θητείας μου ως  δήμαρχος, είχα δώσει σημαντική θέση ευθύνης στον ίδιο, (τον κ. Σταυρέλη) αλλά και στις άλλες παρατάξεις» θυμίζει ο πρώην Δήμαρχος. Ως παράδειγμα επικαλείται την τριμελή επιτροπή εκτίμησης των ενστάσεων στην ΔΕΥΑ Κορίνθου, στην οποία ως Δήμαρχος είχε ορίσει τον κ Καρσιώτη, τον κ Σταυρέλη και τον κ. Ασημακόπουλο για 3 χρόνια.

«Η θέση την οποίαν πήραμε στον ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟ δεν είναι θέση στην οποία εν λευκώ θα ψηφίζουμε αυτά τα οποία λέει ο κ Σταυρέλης, ειδικά όταν δεν  είναι σύννομα ή αυτά είναι παράνομα, είτε δεν είναι σωστά» τόνισε κατηγορηματικά ο πρώην Δήμαρχος, ενώ ιδιαίτερα τώρα για την περίπτωση της συνεδρίασης για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ του «Δημόπρακτου», ανέφερε πως ο Τιμολέων Πιέτρης ψήφισε για Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κατά την υπόδειξη του κ. Σταυρέλη. Καταψήφισε, επανέλαβε, όπως έπρεπε, την πρόταση για μισθό στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και αυτό συνέχισε τις εξηγήσεις, «διότι δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη και δεν ήταν αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου να αποφασίζει και ζήτησε συζήτηση σε άλλη συνεδρίαση και με οικονομικά στοιχεία διαθέσιμα».

Εξηγεί ο κ. Νανόπουλος εδώ πως οι αμοιβές του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. (στην σελίδα 35, άρθρο 15), είναι αρμοδιότητα της γενικής συνέλευσης. «Το ίδιο φαίνεται και στη σελίδα 40 του καταστατικού, άρθρο 18. Δεν είναι αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου – δεν ισχύει  το πρότυπο Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει. Το ύψος όμως της αμοιβής αποφασίζει η γενική συνέλευση του Δημόπρακτου δηλαδή οι 3 δήμαρχοι και όχι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για τον εαυτό τους» συνεχίζει τις εξηγήσεις.

Λέει ναι στις αμοιβές

«Δεν αρνούμαι να είναι αμειβόμενη η θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, παρότι στη δική μας θητεία  ήταν άμισθες και οι δυο θέσεις» ξεκαθαρίζει ο πρώην Δήμαρχος, θυμίζοντας πως Πρόεδρος ήταν ο ίδιος και άμισθος Διευθύνων Σύμβουλος ο Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, αμειβόμενος ωστόσο τότε ως γενικός γραμματέας του Δήμου Κορινθίων.

Καταλήγοντας, συνιστά στον κ. Σταυρέλη «να είναι συνεργάσιμος, λιγότερο αλαζών και να τηρεί προεκλογικές δεσμεύσεις, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Να πάψει να δημιουργεί και να βλέπει εχθρούς παντού. Να μην αγωνιά για να βολέψει από την πρώτη μέρα όλους τους σπόνσορές του».

Καλεί δε τον Δήμαρχο να κρατήσει τα προσχήματα και να μην προκαλεί. «Από τη μια επιβάλλει αύξηση δημοτικών τελών και από την άλλη δίνει  μισθούς συνεργατών  2-3-4 φορές πάνω από βασικό μισθό» σημειώνει ο κ. Νανόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως ούτε πουλά το Δήμο, ούτε κάνει ανίερες συμμαχίες, αλλά εξακολουθεί για το καλό των Κορινθίων να ισχύει η επιθυμία μου να βοηθήσω τη νέα δημοτική αρχή αν και όπου μου ζητηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο