KR Tempo

Παίζοντας στον Βυσσινόκηπο. Ένα διαφορετικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 8-13 ετών

Με έμπνευση τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ, αλλά σε μια σημερινή γειτονιά, το INDAK art lab, το πιο ανήσυχο κέντρο παραστατικών τεχνών, δημιούργησε ένα πολύ ξεχωριστό θεατρικό εργαστήρι, μία φιλική προς το παιδί διασκευή του έργου «Βυσσινόκηπου».

Πρόκειται για ένα θεατρικό εργαστήρι για ηλικίες 8-13 ετών που θα πραγματοποιηθεί στο «INDAK art lab», (Υμηττού 154), στην Αθήνα, με εισηγήτριες τις Ήρα Παπακωνσταντίνου και η Εύα Σταυρογιάννη. Θα βάλει θέματα στα παιδιά, όπως:

  • Πώς θα ήταν αν μία ομάδα παιδιών ερχόταν αντιμέτωπη με την καταστροφή μίας όασης σε ένα αστικό τοπίο γεμάτο κτίρια και πολυκατοικίες;
  • Τι θα κάνουν; Θα την υπερασπιστούν ή θα μείνουν παγιδευμένα σε μία μεταβατική εποχή;

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί κάθε Σάββατο, μέχρι τις 29 Ιουνίου, από τις.5:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ., ενώ θα κλείσει με παράσταση, στο τέλος της σεζόν που θα παρουσιαστεί σε θέατρο της Αθήνας. Τα μαθήματα είναι δίωρα, σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Υποκριτική – θεατρικό παιχνίδι
  • Χορό – κίνηση
  • Τραγούδι
  • Δημιουργία παράστασης ▪ Χορό |Κίνηση
    ▪ Τραγούδι
    ▪ Δημιουργία παράστασης

Γιατί να γράψω το παιδί μου

Ένα έργο για το τέλος μιας εποχής. Ένα έργο για τον κόσμο που αλλάζει. Μία γιορτή για την αλλαγή και το μυστήριο της ζωής.

Αυτή η σύγχρονη διασκευή του Βυσσινόκηπου, όχι μόνο διερευνά τις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, αλλά ενσταλάζει επίσης ένα αίσθημα ευθύνης και ακτιβισμού στους μικρούς μας ηθοποιούς, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των νέων σε περιβαλλοντικά ζητήματα και υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον.

Παράλληλα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το μεγάλο θεατρικό συγγραφέα και το έργο του και αντιλαμβάνονται τη σημασία και τα βασικά θέματα του έργου μέσα από σύγχρονους προβληματισμούς.

Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να εκφράσουν όλα αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους κατακλύζουν μέσω της τέχνης. Επιπλέον, μπορούν να πειραματιστούν με διαφορετικά μέσα ενισχύοντας την αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητά τους. Με την καθοδήγηση της χορογράφου Εύας Σταυρογιάννη και της ηθοποιού Ήρας Παπακωνσταντίνου εξερευνούν σιγά σιγά πιο σύνθετα θέματα και έννοιες, τα οποία προκύπτουν από τις ανησυχίες τους, ώστε να οδηγηθούν σε βαθύτερη και πιο ουσιαστική έκφραση.

Το κόστος είναι 60 ευρώ ανά μήνα, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στο www.indak.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο