KR Tempo

Διήμερο εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Ο Δήμος Σικυωνίων, στο πλαίσιο των δράσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» και για το «Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαία»ς, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη».

Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το Σάββατο, 4 και την Κυριακή, 5 Ιουνίου. Η αρχή θα γίνει με την παρουσίαση του βιβλίου: «Σώζοντας τον Πλανήτη», το προσεχές Σάββατο, 4 Ιουνίου, ώρα 12:30 μ.μ. Πρόκειται για το βιβλίο του Θεόδωρου Λιανού, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Αναστασίας Ψειρίδου, Καθηγήτριας Μικροοικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ομιλήτριες θα είναι η Ελένη Ζαγγανά, Αν. καθηγήτρια Υδρογεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας, Εργαστήριο Υδρογεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών και η Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά. Τον Συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο βιβλίο οι συγγραφείς αναλύουν την υφιστάμενη κατάσταση στον πλανήτη και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζουν τις απειλές για το νερό, το έδαφος, τον αέρα, και πώς η ρύπανση, η υπερκατανάλωση πόρων και η περιβαλλοντική υποβάθμιση προοικονομούν (αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα) ένα δυσοίωνο μέλλον για τον πλανήτη. Στη συνέχεια, προτείνουν λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι λύσεις έχουν ως βάση τους τη βιώσιμη περιβαλλοντική ανάπτυξη, τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, την οικολογική και περιβαλλοντική αγωγή των πολιτών, και την απεμπόληση της «κυρίαρχης θέσης του ανθρώπου στον κόσμο».

Οι φύλακες της Λίμνης

Την Κυριακή, 5 Ιουνίου και ώρα 5:30 μ.μ., σε συνεργασία με τον χώρο δημιουργικής απασχόλησης «Φύλλο-Σοφώ» και τον Σύλλογο Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι», θα παρουσιαστεί η παράσταση: «Οι φύλακες της λίμνης». Μια παράσταση που συνδυάζει πρόζα με κουκλοθέατρο και είναι αποτέλεσμα του εργαστηρίου κουκλοθέατρου που διεξήχθη από την αρχή της χρονιάς στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Σικυωνίων, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων από την ευρύτερη περιοχή.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και τηρούνται τα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296, ή στον δήμο Σικυωνίων 2742360100 (εργάσιμες μέρες και ώρες).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο