Απόψεις

Στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας η έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας του με τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου, εγκαινιάζει, την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ.μ., την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Becoming», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η έκθεση αποτελεί μια εξερεύνηση της διαμόρφωσης της προσωπικής ταυτότητας μέσα από τον φακό. Παράλληλα εμβαθύνει στο πολυδιάστατο ταξίδι της ενηλικίωσης, αποτυπώνοντας την ουσία του τρόπου με τον οποίο η ταυτότητα του ανθρώπου διαμορφώνεται από το περιβάλλον, από την κουλτούρα, από τις εμπειρίες του.

Εμπνευσμένοι από τα έργα σημαντικών φωτογράφων όπως η Cindy Sherman, η Rineke Dijkstra και η Nan Goldin, οι συμμετέχοντες φωτογράφοι δημιούργησαν οπτικές αφηγήσεις που εξετάζουν τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της αυτογνωσίας και της κοινωνικής επιρροής. Στόχος τους είναι η κατανόηση της πολυπλοκότητας της ταυτότητας, καλώντας τους επισκέπτες να προβληματιστούν με τις δικές τους διαδρομές και με τα αισθητικά στοιχεία που τις καθορίζουν.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς, καλλιτεχνικός διευθυντής της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου, ενώ συμμετέχουν τα μέλη της Λέσχης Petia Angelova, Άννα Δημητροκάλη, Αλέξανδρος Καρβουτζής, Δήμητρα Καψαλάκη, Lorena Kirk – Giannoulis, Γιάννης Πατρώνης, Σοφία Πετικίδη, Αναστάσης Πρωτοπαπάς, Γεώργιος Τζάφης, Κατερίνα Φιλοπούλου, Νατάσα Χαραλαμπίδου.

info

  • Διάρκεια έκθεσης: 20 Οκτωβρίου 2024 – 26 Ιανουαρίου 2025
  • Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ.
  • Κλειστά: 25 και 26 Δεκεμβρίου, καθώς και την 1η Ιανουαρίου
  • Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ.).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο