Δήμοι

Στην Κόρινθο το Λεωφορείο Ανακύκλωσης από αύριο και μέχρι το Σάββατο

Στην κεντρική πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (περιβολάκια) Κορίνθου, σταθμεύει από αύριο Τετάρτη, 8 Ιουνίου και για τέσσερις ημέρες, το Λεωφορείο της Ανακύκλωσης.

Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Κορινθίων προχωρά σε μια ακόμα δράση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και προώθησης της ανακύκλωσης με επίκεντρο τα παιδιά. Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα που θα βρίσκεται στην Κόρινθο το διάστημα 8-11 Ιουνίου, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις κι ειδικά σχεδιασμένο υλικό, μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, βοηθώντας τα παιδιά:

  • Να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους.
  • Να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον.
  • Να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Το λεωφορείο της ανακύκλωση είναι το 1ο παγκοσμίως «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» και έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Αύριο Τετάρτη, (8/6/) και ώρα 9:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, η έναρξη της δράσης. Το λεωφορείο θα βρίσκεται πάνω στην πλατεία από αύριο Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή, από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 μ.μ. και το απόγευμα, από τις 5:00 μέχρι τις 8:00. Το Σάββατο, 11 Ιουνίου θα ανοίξει τις πόρτες και τις δράσεις του στις 10:00 το πρωί και θα παραμείνει στην πλατεία μέχρι τη 1:00 περίπου μ.μ. οπότε και θα αποχωρήσει από την Κόρινθο για να συνεχίσει το περιβαλλοντικό του ταξίδι στην χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο