KR Tempo

Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους για τον «Χρυσό Πήγασο» στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Με την απονομή των βραβείων «Χρυσός Πήγασος» ολοκληρώθηκε στην Κόρινθο το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ, που κατά την διάρκειά του έφερε πλήθος κόσμου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Όπως επίσης, το ενδιαφέρον του κόσμου κέντρισε η έκθεση ζωγραφικής, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, με θέμα τον κινηματογράφο, την οποία διοργάνωσε το Σωματείο Τέχνης και Λόγου Αλκυονίδες. Την εκδήλωση των βραβείων παρουσίασε η ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου, ενώ παρουσιάστηκε αφιέρωμα στην αείμνηστη ηθοποιό Κατερίνα Χέλμη, αντιπρόεδρο του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ τα έτη 2021-2022, όταν η εκδήλωση διοργανώθηκε στην Αρχαία Κόρινθο και στο Ναύπλιο. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Πέτρα Τερζή, εγκαινίασε κι απένειμε για πρώτη φορά το βραβείο υποκριτικής Α’ γυναικείου ρόλου «Κατερίνα Χέλμη» στην ηθοποιό Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα, για την συγκλονιστική ερμηνεία της στην ταινία «Η Ζωγραφιά του Θεού», του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Μετά την απονομή των βραβείων Χρυσός Πήγασος η νεανική ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου υπό την διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου ερμήνευσε μουσική από τον Κινηματογράφο. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας «Ιμάν», σε σκηνοθεσία των Κυριάκου Τοφαρίδη και Κόριννα Αβρααμίδου.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ταινίες μικρού μήκους σε διάφορες κατηγορίες:

  • Καλύτερη ταινία μικρού μήκους κινουμένου σχεδίου
  • Καλύτερη ταινία μικρού μήκους χορού
  • Ταινίες τεκμηρίωσης
  • «Εμείς Μπορούμε» (αφορά ταινίες για άτομα με ειδικές ικανότητες)
  • Ταινίες Mικρού Mήκους

Επίσης, απονεμήθηκε βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτριας σε ελληνική ταινία μικρού μήκους

Ταινίες μεγάλους μήκους

Το β’ μέρος αφορούσε τις ταινίες μεγάλους μήκους και ο «Χρυσός Πήγασος» απονεμήθηκε σε δέκα ταινίες της κατηγορίας. Το Βραβείο «Χρυσός Πήγασος» απονεμήθηκε στην ταινία μεγάλου μήκους Itzia, Tango & Cacao – Flora Martinez, (Κολομβία, 2023). Δόθηκαν επιπλέον τα βραβεία: φωτογραφίας, Β’ ανδρικού ρόλου και Β’ γυναικείου ρόλου, Α’ γυναικείου ρόλου, καλύτερου μοντάζ, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου σχεδιασμού παραγωγής, καλύτερων σκηνικών/τοποθεσιών και κοστουμιών, πρωτότυπης μουσικής και τέλος, καλύτερης σκηνοθεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο