KR Tempo

Ίδρυση Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου

Με σκοπό την υποστήριξη της λειτουργίας της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, γονείς και φίλοι του μουσικού σώματος, ίδρυσαν τον «Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου».

Κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η υποστηρικτική του δράση προς τη Φιλαρμονική Λουτρακίου, η σπουδή, καλλιέργεια, εκμάθηση, ανάπτυξη και διάδοση της μουσικής και του πολιτισμού, η υποβοήθηση, οργάνωση και διαφήμιση των δραστηριοτήτων της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, η χορήγηση υποτροφιών σε νέους μαθητές, η θέσπιση βραβείων και η διενέργεια καλλιτεχνικών διαγωνισμών. Η προβολή και προαγωγή της κλασικής μουσικής στον Δήμο, τον νομό και ευρύτερα, η στελέχωση της Φιλαρμονικής, η σπουδή, καλλιέργεια, εκμάθηση και προαγωγή της συμφωνικής μουσικής παιδείας και τέχνης, η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η μελέτη και έρευνα της μουσικής, η ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα μουσικά δρώμενα και η συμμετοχή τους σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με πολιτιστικούς και με παρεμφερείς προς τους σκοπούς του Συλλόγου φορείς, τις Περιφέρειες, τα ιδρύματα, σχολές κλπ. δημοσίου, των ΟΤΑ ή ιδιωτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, των Ελληνικών Κοινοτήτων και ελληνόφωνων της απανταχού διασποράς, καθώς και με διακεκριμένες προσωπικότητες της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Για τον σκοπό αυτό ο Σύλλογος θα συνεργαστεί με τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο προς επίτευξη των στόχων του. Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, αποτελεί ένα μουσικό σώμα – πρότυπο για την ελληνική επαρχία με πλούσια και αξιοζήλευτη δράση εντός και εκτός του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. «Η μουσική παιδεία που παρέχει στη μαθητιώσα νεολαία της περιοχής μας είναι υψίστης σημασίας για τη σωστή διαπαιδαγώγησή της. Παράλληλα, οι υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις της, διαφημίζουν την πόλη μας προσελκύοντας ντόπιους και ξένους επισκέπτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στον σύλλογο μπορούν να εγγράφονται οι γονείς των μελών της Φιλαρμονικής, φυσικά και νομικά πρόσωπα και ανάλογα με την ιδιότητα τους και το καταστατικό θα διακρίνονται ως Τακτικά, Αρωγά και Επίτιμα μέλη ή Φίλοι του Συλλόγου.

Πληροφορίες: sffloutrakiou@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο