Δήμοι

Νίκος Ταγαράς. 53,27 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Ικανοποιημένος που ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων αποκτά συνολική και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση, με έργα ύψους  53,27 εκατ. ευρώ δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα προστασίας περιβάλλοντος, βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς.

Ο κ. Ταγαράς ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν ακόμη 27,5 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, με την κατασκευή έργων διευθέτησης σε 8 ρέματά του. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά στα ρέματα: Αγίου Φανουρίου,  Αγίου Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου. Η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά και στα συνοδά του έργα δηλαδή σε απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες τυχόν αποκατάστασης δικτυών οργανισμών κοινής ωφέλειας.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς αυτό το έργο – με τα 8 ρέματα που αναμένεται να δημοπρατηθεί αρχές Ιουλίου και να συμβασιοποιηθεί στα τέλη του 2022 – έρχεται να ολοκληρώσει την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνέργεια με το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης για τα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα, Καρέλη προϋπολογισμού 25,77 εκατ. €» παρατήρησε ο κ. Ταγαράς. Το έργο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Νίκο Ταγαρά, «για τη μεγάλη του προσπάθεια και επιτυχία να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 8 υπόλοιπα ρέματα του Δήμου  για να θωρακιστεί όλη η περιοχή μας από τα πλημμυρικά φαινόμενα» όπως σημείωσε. «Μετά από αγώνες ετών, σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά έργα και στα άλλα 3 ρέματα που έχουν ανακοινωθεί, ο Δήμος θα έχει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία» κατέληξε ο Γ. Γκιώνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο