Κορινθία

Εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και δοξολογία για το νέο έτος στο ναό του Απ. Παύλου

Στον Δήμο Κορινθίων και στην Περιφερειακή Ενότητα φέτος ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ωστόσο, τόσο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, συναντήθηκαν στο ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όπου παρουσία των τοπικών αρχών, στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πολλών πιστών, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην δοξολογία για την υποδοχή του νέου έτους. Είχε προηγηθεί η θεία λειτουργία, προς τιμήν του Μεγάλου Βασιλείου, από τους ιερείς του ναού, καθώς τόσο ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, όσο και ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, τέλεσαν το βράδυ της παραμονής την καθιερωμένη αγρυπνία, για την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και την μνήμη του Μ. Βασιλείου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης μας δεήθηκε στον Κύριο να μας φωτίσει, ώστε να έχουμε ομόνοια, ενότητα, αγάπη και ως αποτέλεσμα όλων αυτών να έχουμε την υγεία μας. Ερμήνευσε δε την φράση «να ζούμε βίο τέλειο κατά το Ευαγγέλιο» από τα παραδοσιακά κάλαντα επισημαίνοντας ότι, όταν η ζωή είναι προσαρμοσμένη στο Ευαγγέλιο, δεν φοβόμαστε ούτε ασθένειες, ούτε δυστυχίες, ούτε ελλείψεις άλλα ούτε και τον ίδιο τον θάνατο. Κατά την δοξολογία για το νέο έτος, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο κ. Διονύσιος επεσήμανε την ανάγκη άρχοντες και λαός, «ως παιδιά του Θεού, να προσεύχονται όλοι μαζί για μετάνοια ζητώντας παράλληλα το έλεος, την ευλογία, την ειρήνη, την αγάπη και την υγεία, αγαθά και αρετές που μόνον ο Θεός μπορεί να προσφέρει». Μετά το πέρας της Δοξολογίας, αφού αναφέρθηκε στο έθιμο της κοπής της Βασιλόπιττας την ευλόγησε, ευχήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα «καλή και ευλογημένη χρονιά» και την διένειμε στους παρισταμένους.

Μεταξύ άλλων, στην δοξολογία παραβρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Τάκης Λουζιώτης.

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ευχήθηκε ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, για την ονομαστική του εορτή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο