ΔήμοιΚορινθία

Στα όριά τους κάτοικοι και επαγγελματίες της Κορίνθου από την παραβατικότητα των Ρομά

Όλο και εντονότερο γίνεται το θέμα της παραβατικότητας των Ρομά, με πολλές καταγγελίες να γίνονται καθημερινά από κατοίκους της Κορίνθου, αλλά και από επαγγελματίες, κυρίως της εστίασης.

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης βράζει, ενώ καταγγελίες διατυπώνονται και από φορείς, όπως το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. Επιστολές διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών, καθώς και του Λαογραφικού Μουσείου, με αποδέκτη κυρίως τον Δήμου Κορινθίων, αναφέρουν οι συγκεκριμένες ομάδες Ρομά, εκτός από παράνομες πράξεις, που άπτονται του ποινικού κώδικα, (επαιτεία, αυθαίρετη κατασκήνωση κ.λπ) γεμίζουν με σκουπίδια τον δημόσιο χώρο, ενώ παρενοχλούν τους πολίτες σε κάθε σημείο της πόλης, ακόμα και στο κέντρο, ενώ εντονότερη είναι η ενόχληση που προκαλούν στους χώρους του πάρκινγκ του Αγίου Νικολάου. Οι παρεμβάσεις της Αστυνομίας έχουν μόνο βραχύχρονο αποτέλεσμα, καθώς οι Ρομά όταν εκδιώκονται από μία περιοχή μεταφέρονται σε άλλη για να επιστρέψουν ξανά και ξανά στα ίδια σημεία.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου, με τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη, ο οποίος έχει γίνει δέκτης παραπόνων από τους δημότες, ξεκαθάρισε ότι οι συγκεκριμένες ομάδες δεν έχουν σχέση με τον υπάρχοντα καταυλισμό των Εξαμιλίων. Είναι είπε περιφερόμενοι και κατά διαστήματα εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Σημείωσε ακόμα πως ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα προκειμένου να αναλάβει καμία δράση.

Το δημοτικό συμβούλιο ωστόσο, ομόφωνα υπερψήφισε την πρόταση του δημάρχου Κορινθίων, η οποία έχει τέσσερις άξονες:

  • Την έκφραση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
  • Το αίτημα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
  • Την δίωξη όσων παρανομούν, με παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου.
  • Την στήριξη αυτής της απόφασης από τους δύο κορίνθιους υφυπουργούς, Χρίστο Δήμα, (οικονομικών) και Νίκο Ταγαρά, (περιβάλλοντος) τους δύο βουλευτές, Μαριλένα Σούκουλη, (Νέα Δημοκρατία) και Γιώργο Ψυχογιό, (ΣΥΡΙΖΑ) τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, αλλά και από κάθε άλλον θεσμικό φορέα.

«Αυτό είναι αίτημα σύσσωμης της κορινθιακής κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Σταυρέλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο