Δήμοι

Βρέθηκε χρηματοδότηση για το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουτρακίου

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση τελικά του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, που πρόσφατα απεντάχτηκε κινδυνεύοντας να χαθεί οριστικά. Πρόκειται για σπουδαίο έργο, που αφορά την διευθέτηση των 8 ρεμάτων της περιοχής και συγκεκριμένα του Αγίου Φανουρίου, του Αγίου Χαρβατίου, της Αγίας Κυριακής, του Νεκροταφείου (δύο ρέματα), του Οσίου Παταπίου, του Αγίου Γεωργίου και του νταμαρίου.

Η συνάντηση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, ενώ από πλευράς Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, συμμετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Σωτήρης Πέρρας και ο αναπλ. Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Μακρίδης. Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ανέλυσε τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού του Δήμου για τη θωράκιση της περιοχής και ζήτησε από του ιθύνοντες να εξασφαλίσουν την άμεση χρηματοδότηση του έργου, που βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης, πριν εκείνο απενταχτεί.

Θετική η έκβαση

Οι δύο υφυπουργοί κ. Ταχιάος και Ταγαράς, αναγνώρισαν την υψηλή προτεραιότητα του έργου και δεσμεύτηκαν από κοινού πως θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου αυτό να ενταχθεί το σημαντικό αυτό έργο στην νέα πρόσκληση κατασκευής νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του ζητήματος και ευχαρίστησε θερμά τους κ. Ταγαρά και Ταχιάο για την άψογη συνεργασία και την άμεση παρέμβασή τους στα θέματα που άπτονται του τομέα ευθύνης τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο