ΔήμοιΕπιχειρείν

Επιτέλους στον Δήμο Κορινθίων η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου που σχεδιάζει ένα Τεχνολογικό Πάρκο με 2.000 θέσεις εργασίας

Επιτέλους βρέθηκε άκρη και επιτέλους, ο χώρος της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου, αναμένεται να αξιοποιηθεί και να ζωντανεύσει, αφού στα κοινά πλάνα του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου και του Κορίνθιου Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρ. Δήμα, είναι η δημιουργία εκεί, ενός Τεχνολογικού Πάρκου, το οποίο θα φέρει στον τόπο μας επιπλέον 2000 θέσει εργασίας.

Την παραχώρηση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου στο Δήμο Κορινθίων, από την Εταιρία ακινήτων Δημοσίου, ανακοίνωσαν από κοινού, από το Δημαρχείο Κορίνθου, οι κ. Νανόπουλος και Δήμας. Πρόκειται στην ουσία για την τεράστια έκταση, των 120 στρεμμάτων, αφού το κτήριο που είχε κατασκευαστεί για να στεγάσει την Περιφερειακή Αγορά, κάτι που δεν έγινε ποτέ, έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις λεηλασίες.

«Η συμβολή και βοήθεια του Κορίνθιου υφυπουργού «υπήρξε καθοριστική για την παραχώρηση αλλά και για τον σχεδιασμό του πάρκου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει στην περιοχή και το δήμο 2.000 θέσεις εργασίας» σημείωσε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο, ο Β. Νανόπουλος. Ο κ. Δήμας από την πλευρά του, ανέφερε πως αυτή η εξέλιξη έρχεται ύστερα από προσπάθεια σχεδόν ενός έτους, όταν τότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας Τεχνολογικού πάρκου στον χώρο της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου.

«Μελετήσαμε κατόπιν με τον Δήμαρχο το σχέδιο υλοποίησης και σήμερα ανακοινώνουμε την παραχώρηση της έκτασης, ένα αίτημα ετών του δήμου Κορινθίων» συνέχισε ο κ. Δήμας και εξήρε την βοήθεια του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου και των συνεργατών του, καθώς χωρίς αυτήν «δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα» υπογράμμισε.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και στις ενέργειες που ακολουθούν μετά την παραχώρηση του χώρου αναφέρθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου, Κώστας Παπασταμόπουλος, εκπροσωπώντας την ομάδα που εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα και βεβαίως θα εργαστεί και στην συνέχεια προκειμένου το Τεχνολογικό Πάρκο να δημιουργηθεί και να αποδοθεί στους πολίτες του δήμου Κορινθίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο