KR Sports

Ποδοσφαιρικός αγώνας μνήμης από το δήμο Κορινθίων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα τιμής και μνήμης, που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της Κορίνθου, οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του Κύψελου Κορίνθου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κορινθίων, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Οι δυο ομάδες της προσφυγιάς, συναντήθηκαν σε έναν αγώνα ιστορικό, έναν αγώνα που διοργανώθηκε με την φροντίδα του δήμου Κορινθίων και χάρισαν χαμόγελα σε όσους έδωσαν το παρών τους στο γήπεδο. «Είναι ημέρα τιμής και μνήμης των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή η σημερινή. Ημέρα μνήμης για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και υπέφεραν τα πάνδεινα, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, στην Κόρινθο, εγκαταστάθηκαν στον συνοικισμό, σταδιοδρόμησαν μετά από πολλές δυσκολίες και δημιούργησαν ένα ζωντανό κύτταρο της κορινθιακής κοινωνίας» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Η πρωτοβουλία του αγώνα, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, «είναι μια συμβολική κίνηση στη μνήμη τους και στις ρίζες όλων μας». Συνεχάρη δε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση και επιτυχία της εκδήλωσης, τονίζοντας πως είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα υλοποιήσει ο Δήμος Κορινθίων για τα 100 χρόνια της Μικράς Ασίας.

Τέλος, ο κ. Νανόπουλος θύμισε πως η ιστορία διδάσκει και παιδαγωγεί και ευχήθηκε «όλοι μας να θυμόμαστε την επέτειο, και να καταβάλουμε προσπάθειες με σύμπνοια, ομόνοια αγάπη, εθνική ομοψυχία για να βελτιώσουμε τις συνθήκες τις οποίες ζούμε».

Β. Νανόπουλος. Τιμούμε την ιστορία μας και διδασκόμαστε από αυτήν

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο