Πολιτική

Κομματική διάσταση επιχείρησε να δώσει ο Δημ. Σουφρίλας στην σύσκεψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Η συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτό το καλοκαίρι οι αγροτικές καλλιέργειες στην Κορινθία, που κάλεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, σε συνεργασία με αγρότες, πολιτικούς του φίλους μεν, αλλά που και αυτοί αντιμετωπίζουν, όπως οι περισσότεροι άλλωστε, τεράστια προβλήματα από τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους.

Ωστόσο, αν και κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, σε καμία περίπτωση ούτε ο κ. Δήμας, ούτε και ο επίσης Υφυπουργός και βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, ούτε ακόμα ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας και πολύ περισσότερο οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των αγροτών, θέλησαν αυτή η συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να έχει κομματική διάσταση. Γιατί μπορεί τα πολιτικά κόμματα να οργάνωσαν επισκέψεις κομματικών κλιμακίων σε αγροτικές περιοχές της Κορινθίας και σε καλλιέργειες, όμως η κυβέρνηση δεν λειτουργεί κομματικά και δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι.

Δεν ξέρουμε αν κλήθηκε στην συνάντηση του Υπουργείου ο τέταρτος βουλευτής Κορινθίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, όμως ούτε όλοι οι Δήμαρχοι ανήκουν στον χώρο του κυβερνώντος κόμματος, ούτε ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας συμμετείχε με κριτήριο την κομματική του σχέση με το κυβερνών κόμμα, ούτε και οι συνεταιριστές αγρότες. Ωστόσο, η παρουσία του προέδρου της ΔΕΕΠ Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σουφρίλα και μάλιστα πολύ κοντά στον Υπουργό, στο τραπέζι της σύσκεψης, εκθέτει τόσο τον κ. Γεωργαντά, όσο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ προφανώς και έφερε σε δύσκολη θέση δημάρχους και αγρότες που δεν πήγαν στην σύσκεψη με διάθεση να συμμετέχουν σε μια κομματική συνάντηση. Ο κ. Σουφρίλας δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα…

Αν και κανένα από τα δελτία τύπου που ακολούθησαν, τόσο του Περιφερειάρχη, όσο και των Δημάρχων, δεν ανέφεραν την παρουσία του εκεί, θεωρώντας την ασήμαντη και καθαρά κομματική, ο ίδιος επιχείρησε να σταθεί όσο πιο κοντά στον Υπουργό και στους Κορίνθιους Υφυπουργούς, θέλοντας να κάνει αισθητή την παρουσία του, αδιαφορώντας αν με αυτήν έφερε, όπως προαναφέραμε, πολλούς σε δύσκολη θέση. Το έκανε προ μηνών σε θεσμική επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Κορίνθου, προκαλώντας αρνητικά σχόλια και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας. Το επανέλαβε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιδιώκοντας πιθανότατα να εδραιώσει μια πολιτική θέση που του δίνει η θέση του προέδρου στη Ν.Ε. Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, ίσως για να βγει από την απαξίωση που θα μπορούσε να έχει στα κοινά σε διαφορετική περίπτωση.

Όμως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός σε αυτές τις κινήσεις του. Οι αγρότες δεν ενδιαφέρονται αν ο κ. Σουφρίλας θέλει να δώσει το παρών του κοντά στους Υπουργούς, αλλά να δοθεί λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που αυτά δεν έχουν πολιτικές αποχρώσεις. Πολύ περισσότερο, όταν το κυβερνών κόμμα και τα κεντρικά πολιτικά του στελέχη, έχουν δείξει σε πολλές περιπτώσεις πως αναζητούν και βρίσκουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των αγροτών και των καλλιεργειών τους, που δημιουργούνται είτε από τις καιρικές συνθήκες, είτε από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο