Δήμοι

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών σταμάτησε την χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών του Λουτρακίου

Την έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών να σταματήσει την ένταξη του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου, το οποίο είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, (10/6/22), με προϋπολογισμό 25.500.000 ευρώ.

Τα αντιπλημμυρικά έργα αφορούσαν στην περιοχή του Λουτρακίου τα ρέματα Αγίου Γεωργίου, Αγίου Φανουρίου, Οσίου Παταπίου, Νταμαρίου, Νεκροταφείου, Χαρβατίου και Αγίας Κυριακής. Για τον λόγο αυτό, ήδη ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, από το 2021, εκπόνησε και υπέβαλε πλήρη φάκελο περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που αποτελεί προπαιτούμενο για την αδειοδότηση και την επικύρωση των έργων με ΦΕΚ. Ενώ λοιπόν τον περασμένο Μάιο ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, «αντί να προχωρήσει το Υπουργείο στην ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου, αποφάσισε την απένταξη από την χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων και του συγκεκριμένου έργου, λόγω αδυναμίας έγκαιρης υλοποίησής τους».

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης παρατηρεί από την πλευρά του πως πρόκειται για έργα υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, «που ολοκληρώνουν τον αρχικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής που έχει πληγεί από τις καταστροφικές φωτιές και τα πλημμυρικά συμβάντα των τελευταίων ετών». Ο κ. Γκιώνης καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, «να αναθεωρήσουν και να προχωρήσουν άμεσα στην εξασφάλιση των πηγών χρηματοδότησης για την υλοποιηση των έργων ανιτπλημμυρικής προστασίας των 8 ρεμάτων της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου και των συνοδών τους έργων, που έχει ανάγκη ο τόπος μας, ειδικά σε περιβάλλον κλιματικής κρίσης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο