KR Tempo

Άφθονο γέλιο στην πρώτη παράσταση με τους «Ηλίθιους» του «Ίβυκου»

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Σύνδεσμος  Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», παρουσίασε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, την κωμωδία «Οι Ηλίθιοι», του Νιλ Σάιμον, σε διασκευή της Μαρίας Τσομπανάκου και της Μαργαρίτας Αλεξίου.

Η ανταπόκριση του κόσμου εκπληκτική, με 600 θεατές να πλημμυρίζουν το «Αλεξάνδρειο» για να παρακολουθήσουν μια άρτια, καλοστημένη παράσταση επαγγελματικού επιπέδου και με καταπληκτικές ερμηνείες από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του θεατρικού εργαστηρίου, οι οποίοι, υπό την σκηνοθεσία της Μαρίας Τσομπανάκου, την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαργαρίτας Αλεξίου και με την πολύτιμη συμβολή των υπόλοιπων συντελεστών του έργου, χάρισαν άφθονες στιγμές γέλιου και άριστες εντυπώσεις στους θεατές.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία η οποία χρόνια αποτελεί μια τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, σατιρίζοντας τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα. Η ιστορία ενός ευφυούς δασκάλου, ο οποίος επισκέπτεται τους κατοίκους ενός φανταστικού ουκρανικού χωριού, όλους ανόητους λόγω μιας κατάρας που έπεσε πάνω τους πριν από διακόσια χρόνια. Εκεί ερωτεύεται τη Σοφία που μάταια προσπαθεί να εκπαιδεύσει προκειμένου να σπάσει την κατάρα μέσα σε 24 ώρες, διαφορετικά θα γίνει κι ίδιος ηλίθιος.

Έπαιξαν οι Κατερίνα Αγγέλου, Μαργαρίτα Αλεξίου, Ορσαλία Γλυκοφρύδη, Κώστας Κουλούρης, Μαίρη Παντελέου, Πάνος Παπαδιάς, Λένα Παπαπαναγιώτου, Δημήτρης Σιμόνης, Μαρία Σπυροπούλου, Μαρία Τσομπανάκου.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Ίβυκου είναι μια ερασιτεχνική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2022 και «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον αποτελούν την πρώτη τους παράσταση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο