Δήμοι

Ο Νίκος Σταυρέλης βάφει ξανά «πράσινο» τον Δήμο Κορινθίων και μαζί του πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ

Το Νίκο Σταυρέλη δείχνει να επιλέγει τελικά ο λαός του Δήμου Κορινθίων να είναι ο επόμενος Δήμαρχος και την μεγάλη του νίκη πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Κόρινθος γίνεται ένας από τους Δήμους της Ελλάδας που κερδίζει ξεκάθαρα.

Το πράσινο χρώμα επιστρέφει με το Νίκο Σταυρέλη στον Δήμο Κορινθίων, ενώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως είναι ο μόνος από τους Δημάρχους ή τους πρώτους του πρώτου γύρου σε όλη την Κορινθία, που παρουσιάζεται με το πράσινο χρώμα του ΠΑΣΟΚ στον χάρτη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως φαίνεται αυτή την στιγμή, ο ανεξάρτητος μεν, αλλά μέλος του ΠΑΣΟΚ νέος Δήμαρχος Κορινθίων, κατακτά ήδη το 46, 26% των ψήφων σε μια ενσωμάτωση που φθάνει στο 45,37% και δίνει το δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του να πανηγυρίζουν με πολλά χαμόγελα και βεγγαλικά.

Τέσσερα χρόνια μετά, φαίνεται να αποτελεί μια «γαλάζια» παρένθεση η θητεία του Βασίλη Νανόπουλου, με το Νίκο Σταυρέλη να δίνει μια μεγάλη νίκη στο ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη βέβαια μεγάλου τμήματος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που επίσημα ή ανεπίσημα εντάχθηκαν ή συντάχθηκαν μαζί του. Ο απερχόμενος ήδη Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, με το «γαλάζιο» στον χάρτη των αυτοδιοικητών εκλογών, έχοντας δεχτεί μεγάλη πίεση από ανθρώπους του πολιτικού του χώρου, περιορίζεται στο 35,34% και πιθανότατα πλέον στα έδρανα της αντιπολίτευσης, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Πρωτοπαππάς και η «Πράσινη Πόλη» δεν τα κατάφερε απέναντι στον «πράσινο» Νίκο Σταυρέλη και δεν ήταν αρκετή η επίσκεψη στην Κόρινθο του Στέφανου Κασσελάκη για να του δώσει την δυναμική έστω του ΣΥΡΙΖΑ. Τα περισσότερα στελέχη του κόμματος της αριστερά, θυμήθηκαν την ΠΑΣΟΚική τους προέλευση και προτίμησαν τον αυθεντικό «πράσινο» Νίκο Σταυρέλη. Έτσι, ο κ. Πρωτοπαππάς στην μέχρι στιγμής καταμέτρησης, δείχνει να βρίσκεται στο 10,90%, ενώ πιο πίσω του βρίσκεται ο επίσης «γαλάζιος» Ανέξανδρος Γκουριώτης με 5,05%, με την «κόκκινη» Παρασκευή Τζέκου της Λαϊκής Συσπείρωσης να λαμβάνει μόλις 2,12%.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο