Περιφέρεια

Ξεκίνησαν οι επισκέψεις μαθητών στην μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Παλαιόχουνης

Με μαθητές και μαθήτριες δύο σχολείων της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα των γυμνασίων Μελιγαλά και Θουρίας, ήταν οι πρώτοι που επισκέφτηκαν την μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, η οποία λειτουργεί πλέον στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει μια σειρά επισκέψεων και των ξεναγήσεων, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων από τους πέντε νομούς της Πελοποννήσου, προκειμένου να δουν από κοντά και να ενημερωθούν, από στελέχη της πιο πάνω μονάδας, πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, υποδέχτηκε στην μονάδα διαχείρισης της Αρκαδίας τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο σχολείων της Μεσσηνίας και τους ενημέρωσε για τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας γενικότερα, καλώντας τους να διαδώσουν στους μεγαλύτερους το μήνυμα σχετικά με την μεγάλη σημασία που έχει η ανακύκλωση.

Στη συνέχεια των επισκέψεων

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων σχολείων από τους νομούς της Πελοποννήσου στη μονάδα διαχείρισης της Παλαιόχουνης, που διοργανώνει η Περιφέρεια, αύριο Τρίτη 14 Νοεμβρίου στον χώρο θα βρεθεί το Γυμνάσιο Βλαχιώτη Λακωνίας και το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, ενώ μεθαύριο Τετάρτη, 15 του μήνα θα ακολουθήσει το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου. Στη συνέχεια, την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου την Παλαιοχούνη θα επισκεφτεί το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, την ερχόμενη Δευτέρα, 20 του μήνα το 1ο Γυμνάσιο Αργους και ο κύκλος των επισκέψεων σχολείων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου με το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα, την μονάδα στην Παλαιόχουνη θα επισκεφθούν μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο