Επιχειρείν

Σαλπάροντας για Σαντορίνη. Ζήστε την απόλυτη εμπειρία διακοπών με την ενοικίαση σκάφους

Το νησί της Σαντορίνης αποτελεί μια δημοφιλή τουριστική ατραξιόν για πολλούς που έρχονται να την επισκεφτούν κάθε χρόνο. Αυτό που ελκύει τους περισσότερους επισκέπτες είναι ο απόκοσμος χαρακτήρας του νησιού.

Η ιστορία του χάθηκε κάτω από την λάβα πριν χιλιάδες χρόνια. Κάποιες ανασκαφές που έγιναν υποδεικνύουν ότι εκεί άκμασε κάποτε ένα κομμάτι του μινωικού πολιτισμού που αργότερα χάθηκε, χωρίς να γνωρίζουμε πολλά για τους κατοίκους του νησιού. Σίγουρα όμως ήταν μια προηγούμενη αποικία και οικονομικά εύρωστη.

Σήμερα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το παρελθόν. Έχει ανακτήσει την παλιά της αίγλη αλλά σε ένα τοπίο τελείως διαφορετικό, ίσως πιο ιδιαίτερο και όμορφο από αυτό του παρελθόντος. Η Σαντορίνη είναι συνυφασμένη με το ρομαντισμό, την ηρεμία που εμπνέει στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο έρχονται για να τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους σε ένα ξωκλήσι του νησιού. Το τοπίο μαγικό, τα υπόσκαφα σπίτια των κατοίκων  σαν να είναι βγαλμένα από ένα παραμύθι, το λευκό και το γαλάζιο στοιχείο κυριαρχεί παντού. Τα χωριά κρέμονται από την καλντέρα σαν να θέλουν να ξεχυθούν στη θάλασσα. Λίγοι επισκέπτες έχουν την ικανότητα να δουν το νησί από μία αλλιώτικη γωνία, μέσα από τη θάλασσα.

Πέρα από τους συμβατικούς τρόπους, για να επισκεφτείτε το νησί και τα διάφορα αξιοθέατα, η ενοικίαση σκάφους της υπηρεσίας Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/ είναι ένας διαφορετικός τρόπος να δείτε τα απόκρυφα σημεία της Σαντορίνης και τους διάφορους κόλπους που περιτριγυρίζουν το νησί και που είναι μόνο προσβάσιμοι από την θάλασσα.

Η ενοικίαση σκαφών στη Σαντορίνη δεν είναι απλώς πολυτέλεια, αλλά ένας μοναδικός τρόπος για να γνωρίσετε την ομορφιά του νησιού και τα κοντινά αξιοθέατα. Η θέα μέσα από την καλντέρα είναι απαράμιλλη. Τα ηφαιστειογενή τοπία, η Νέα και η Παλαιά Καμένη αλλά και πολλές απομονωμένες παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα. Η ενοικίαση ενός σκάφους σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε ελευθέρα το δικό σας πρόγραμμα μέσα στους δικούς σας ρυθμούς, μακριά από τον συνωστισμό των τουριστών.

Πάνω στο σκάφος μπορείτε να έχετε τις δίκες σας μοναδικές εμπειρίες. Αν λατρεύετε τις καταδύσεις μπορείτε να νοικιάσετε ειδικό εξοπλισμό από τις εταιρείες ενοικίασης σκαφών  Santorini Boat Rental. Το ψαροντούφεκο επιτρέπεται, και μπορείτε αργότερα, όταν η μέρα περάσει να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα μαζί με ένα ρομαντικό δείπνο πάνω στο σκάφος.

Για κάποιον που δεν έχει εμπειρία στην πλοήγηση σκάφους, μπορεί να ζητήσει από την εταιρεία να του παρέχει έναν οδηγό skipper για να τον βοηθήσει στο ταξίδι. Συνήθως ο έμπειρος οδηγός μπορεί να σας ξεναγήσει στα διάφορα σημεία που θα επισκεφθείτε αλλά και να τελέσει χρέη μάγειρα.

Πριν νοικιάσετε σκάφος, ζητήστε να δείτε διαφορετικούς τύπους διαθέσιμων σκαφών από γιοτ έως ιστιοπλοϊκά και εξετάστε την τιμή, το μέγεθος και τις ανέσεις. Επίσης, ρωτήστε για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να έχει το σκάφος όπως και το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Μερικά από τα πιο απαραίτητα αντικείμενα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας στη θάλασσα είναι το αντηλιακό, το καπέλο, διαφορά φάρμακα και τα κατάλληλα ρούχα.

Επισκεφθείτε με το σκάφος σας πρώτα τους κοντινούς προορισμούς όπως είναι η Θηρασιά, η Νέα Καμένη και η Ανάφη. Αν θέλετε να πάτε και σε κοντινά νησιά με το σκάφος, μερικά από αυτά είναι η Μύκονος, η Πάρος και η Αμοργός. Βέβαια, η πρόσβαση στα νησιά υπάρχει και με τοπικά δρομολόγια καθώς και κρουαζιέρες που διοργανώνονται σε καθημερινή βάση. Αν δεν θέλετε να νοικιάσετε το δικό σας σκάφος, τα δρομολόγια θα σας εξυπηρετήσουν να πάτε και σε άλλους προορισμούς πιο οικονομικά.

Για τους λάτρεις της φύσης, το νησί προσφέρει και άλλες δραστηριότητες όπως είναι η πεζοπορία, η ιππασία στα μονοπάτια που συνδέουν τα διάφορα χωριά στην καλντέρα και τα οποία είναι αξιόλογης ομορφιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο