Δήμοι

Δημήτρης Πιστεύος. Το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σικυωνίων μπορεί να αναπτυχθεί βάση ενός διαχρονικού αναπτυξιακού μοντέλου

Εντυπωσιασμένος ο υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστεύος, από την πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, να προβάλει τον τόπο του και τις ξεχωριστές ομορφιές της Δυτ. Κορινθίας, μέσα από μια μικρής διάρκειας ταινία (7 μόλις λεπτών), με τον τίτλο «A Surprise from Greece».

«Μόνο όταν η δημοτική πρωτοβουλία προηγηθεί της ιδιωτικής, εξασφαλίζεται η διαχρονική και ισόρροπη ανάπτυξη ενός τόπου» σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το παραπάνω γεγονός. «Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με αυτή την χιουμοριστική, καλαίσθητη ταινία, με ελάχιστα λόγια, παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές και τα τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου καθώς και την όμορφη και χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φιλόξενοι πολίτες» σχολιάζει ο Δημήτρης Πιστεύος. Η ταινία , έχει εξασφαλίσει την υποψηφιότητά της για βράβευση στο «Japan’s World Tourism Film Festival / International Competition, JWTFF 2023».

Βλέπει περισσότερα στον τόπο του

Σαφώς εντυπωσιασμένος λοιπόν ο πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων, και όπως ο ίδιος θα γράψει, «με βαθιά πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας και των πολιτών του», εκφράζει την πίστη του και μαζί διατυπώνει βέβαια την πρότασή του, «ότι το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σικυωνίων έχει την δυναμική και πρέπει να αναπτυχθεί στην βάση ενός διαχρονικού αναπτυξιακού μοντέλου, με στόχο να προσελκύσει σοβαρές και μεγάλες επενδύσεις». Σε αυτή την κατεύθυνση, πιστεύει επίσης πως τον σημαντικότερο ρόλο θα επιτελέσουν «επενδύσεις που θα ενισχύσουν όχι μόνο τον τουριστικό αλλά και τον παραγωγικό μας τομέα (ιδιαίτερα τον αγροτικό) και θα εξασφαλίσουν την ισόρροπη οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του Δήμου Σικυωνίων διαχρονικά και όχι ευκαιριακά για λίγα καλοκαίρια».

Να αξιοποιήσουμε κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα

Ο Δημήτρης Πιστεύος διατυπώνει τις προτάσεις του με ενδιαφέρον, προτάσσοντας ακόμα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος Σικυωνίων και που δεν είναι μόνο αυτά με τα οποία η φύση έχει προικίσει τον τόπο του.  «Είναι δυνατόν, διερωτάται λοιπόν ο υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων, να έχουμε την πρώτη αναγκαία υποδομή, τον προαστιακό σιδηρόδρομο, που εκμηδενίζει σχεδόν τις αποστάσεις από την πρωτεύουσα, το διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το λιμάνι του Πειραιά και να μην έχουμε εκμεταλλευτεί αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα που μας προσφέρθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, την ανάπτυξη;» Ξεκάθαρα λοιπόν, τονίζει και καταλήγει στην ανάρτησή του, πως ως υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύεται απέναντι των δημοτών του Δήμου Σικυωνίων, «ότι για την υλοποίηση του παραπάνω αναπτυξιακού μοντέλου θα εργαστώ σκληρά, συλλογικά, αποτελεσματικά και έντιμα χωρίς πολιτικά βαρίδια, όπως άλλωστε κάνω εδώ και 31 χρόνια με μεγάλη επιτυχία στον επαγγελματικό μου χώρο ως πολιτικός μηχανικός. Είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό για να αναγεννηθεί ο Δήμος Σικυωνίων και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο