Περιφέρεια

Σύσκεψη για το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου κάλεσε ο Νίκας στην Περιφέρεια

Το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Παν. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης εστίασε στους τομείς που πρέπει να δοθεί βαρύτητα, μεταξύ των οποίων εντάσσονται οι κοινωνικές δράσεις μέσα από πρωτοβουλίες προστασίας των ατόμων με αναπηρία, αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Επιπλέον, ο Παν. Νίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης έργων που θα βοηθήσουν στον μετασχηματισμό της οικονομίας, ενώ στάθηκε επίσης και στην ανάγκη να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις).

Ο κύκλος των διαβουλεύσεων με φορείς για το νέο ΠΕΠ, θα κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα και των διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας.

Ο κύκλος των διαβουλεύσεων με φορείς για το νέο ΠΕΠ, τον οποίο για πρώτη φορά προκάλεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα και των διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας. Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στην οποία οι συνδυασμοί του σώματος -προς τους οποίους θα παραδοθούν και τα βασικά σημεία των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα- θα κληθούν να εκφράσουν τις θέσεις τους.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου

Υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου συνεδρίασε την Πέμπτη, 17 Ιουνίου, στην Τρίπολη, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η διαδικασία για την προώθηση αγοράς χώρων, μεταξύ των οποίων και αυτός που αφορά την κατασκευή του διοικητηρίου της Αργολίδας. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της αγοράς από το Περιφερειακό Ταμείο μετοχών του αναπτυξιακού οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Μοριάς» Α.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο