Δήμοι

Με κυρώσεις θέλει να περιορίσει την σπατάλη νερού η ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Η ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης νερού, ενημερώνει και προειδοποιεί τους πολίτες, ότι σε εφαρμογή του κανονισμού ύδρευσης, θα πραγματοποιηθούν περιορισμοί στην κατανάλωση και κυρώσεις όσων παροχών παρουσίασαν και παρουσιάζουν υπερκατανάλωση.

Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Δήμου βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κατόπιν αυτού, με απόφασή του, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ προχώρησε στην κατακύρωση 19 συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, με κατεπείγουσες διαγωνιστικές διαδικασίες. Οι σχετικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί και η υλοποίησή τους έχει ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου, με στόχο την ολοκλήρωση και την παράδοσή τους σε χρήση εντός του Ιουνίου 2024.

Οι παραπάνω συμβάσεις αφορούν έργα, προμήθειες και υπηρεσίες, όπως αφαλατώσεις σε Αγίους Θεοδώρους, Ίσθμια και Στραβά, νέες γεωτρήσεις και εξοπλισμό γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά. «Ωστόσο η παραπάνω προσπάθεια θα πέσει στο κενό αν δεν συνοδευτεί από συνετή χρήση του νερού από όλους» αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης, που υπογράφει ο πρόεδρος αυτής Δημ. Πρωτονοτάριος. «Η σπατάλη, καταλήγει, στερεί το νερό από κάποιους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως θα το στερήσει από τις επόμενες γενιές, κι αυτό η ΔΕΥΑ θα εξαντλήσει τις αρμοδιότητες της για να το αποτρέψει». Καλεί όλους, να γίνουν συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να διαφυλάξουν το φτηνό και υγιεινό νερό, με δίκαια διανομή προς όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο