KR Sports

Το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου το Rally Sprint του κυπέλλου χώματος στην ειδική διαδρομή «Χιλιομόδι»

Με 39 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου το 40ο Rally Sprint Κορίνθου, με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (Α.Λ.Α.Κ.) να διοργανώνει τον τρίτο αγώνα του κυπέλλου χώματος στην ειδική διαδρομή «Χιλιομόδι», έχοντας τη συμπαράσταση του Δήμου Κορινθίων και του Δημάρχου, Βασίλη Νανόπουλου.

Με 39 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου το 40ο Rally Sprint Κορίνθου, με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (Α.Λ.Α.Κ.) να διοργανώνει τον τρίτο αγώνα του κυπέλλου χώματος στην ειδική διαδρομή «Χιλιομόδι», έχοντας τη συμπαράσταση του Δήμου Κορινθίων και του Δημάρχου, Βασίλη Νανόπουλου.

Κέντρο του αγώνα είναι η πόλη της Κορίνθου, η οποία θα φιλοξενήσει το Service Park στο Parking του Αγίου Νικολάου. Έχοντας συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών στους δύο πρώτους αγώνες του Κυπέλλου σε Σκούρτα και Λιβαδειά, ο Παναγιώτης Παραδείσης με νίκη στο 40ο Rally Sprint Κορίνθου θα κατακτήσει τον τίτλο του Κυπελλούχου Χώματος για το 2023. Συνοδηγός του στο ασημί Mitsubishi Lancer Evo θα είναι ο Μιχάλης Φράγκου.

Την πρώτη του νίκη σε επίπεδο γενικής θα επιδιώξει να πετύχει στην τρίτη του επίσκεψη στην Κόρινθο ο Πάνος Ισμαήλος που έχει μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, με τον Κωνσταντίνο Σούκουλη στο δεξί μπάκετ ενός Mitsubishi Lancer Evo. Δεν χορταίνει το νέο του απόκτημα ο Θέμης Χαλκιάς, ο οποίος με τον Νίκο Κομνό δίπλα του θα δώσει το παρών στην Κόρινθο με το Renault Clio Rally3 και στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ένα ακόμη Fiesta Rally3 θα εμφανιστεί στην Κόρινθο, με τον 24χρονο «Flandy» να πραγματοποιεί τη δεύτερή του συμμετοχή σε αγώνα Rally, με συνοδηγό τον πολύπειρο Κώστα Στεφανή. Με Mitsubishi Lancer Evo θα αγωνιστεί ο «Mider», με τον Ανδριανό Νάσσο δίπλα του, θέλοντας να επαναλάβει την πολύ καλή εμφάνιση που είχε κάνει το 2019 στον αγώνα.

Το παρών στον τρίτο αγώνα του κυπέλλου χώματος, θα δώσουν με τετρακίνητα αυτοκίνητα, οι μόνιμοι συμμετέχοντες σε χωμάτινα Rally, Νίκος Ντάβαρης και Κωνσταντίνος Μακρής (Mitsubishi Lancer Evo IX), οι Χαράλαμπος Γαζετάς jnr και Χρήστος Μπακλώρης με Mitsubishi Lancer Evo VIII, οι Ντίνος Ζυγογιάννης- και Τσέλλος με Lancer ένατης γενιάς, οι Καλαματιανοί Χαράλαμπος Σίας και Ιωάννης Πράστος (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και ο Άρης Τσάτσαρης (Toyota Celica GT-4), ένας εκ των ιδρυτικών μελών της ΑΛΑ Κορινθίας.

Στα δικίνητα

Φαβορί για επικράτηση στα δικίνητα, είναι οι Σάββας Λευκαδίτης και Ευάγγελος Ακράτος, οι οποίοι ένα μήνα μετά την επιτυχημένη τους εμφάνιση στο Rally Ακρόπολις, θα οδηγήσουν και πάλι το Peugeot 208 Rally4. Αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην F2 οι Θεόδωρος Τσάκαλος και Απόστολος Κοτρώνης με Ford Fiesta R2, όπως επίσης και οι Θεόδωρος και Δημήτρης Πανούτσος με ίδιο αυτοκίνητο. Τον αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Κύπριοι Γιώργος Αγαθοκλέους και Σάββας Ζάκου με Peugeot 208 Rally4, έχοντας στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει ζωντανούς στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου στην F2.

Με στόχο τον τερματισμό ο οποίος θα συνδυαστεί με ένα θετικό αποτέλεσμα στα δικίνητα, θα αγωνιστούν οι Ιωάννης Γιαννακόπουλος και Ιωάννης Φωτεινογιαννόπουλος με Ford Fiesta R2. Με το Toyota Starlet KP60, οι Αντώνης Δημόπουλος και Ευθύμιος Σκαλτσάς θέλουν να κάνουν την έκπληξη στην Κόρινθο και να κερδίσουν στην F2, ενώ το θέαμα είναι εξασφαλισμένο από τα 4 Ford Escort MKII που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα.

Οι αγαπημένοι των θεατών, Λαμιώτες Κωνσταντίνος Αντωνίου και Μάκης Μπουραζάς θέλουν να συνεχίσουν το επιτυχημένο σερί τερματισμών στο Κύπελλο Χώματος και να πρωταγωνιστήσουν στη C3, ενώ οι επίσης Λαμιώτες, Γιώργος Δήμος και Αλέξανδρος Μπάκας αγωνίζονται με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία C3. Το χειροκρότημα των θεατών αναμένεται να αποσπάσουν οι Τρικαλινοί Γιώργος και Χρήστος Χατζηγάκης, ενώ για δεύτερη φορά θα αγωνιστούν σε αγώνα Rally οι Πυργιώτες Παναγιώτης Μπρης και Γιώργος Μικελόπουλος.

Επάνοδο στη χωμάτινη επιφάνεια θα κάνει ο Γιώργος Μπάσδελης, εφτά χρόνια μετά, οδηγώντας ένα Volkswagen Golf II, με τον Παναγιώτη Δούρδουμα στο πλάι του. Για τρίτη φορά θα έχουν στα χέρια τους ένα Peugeot 206 οι Θεόδωρος Καλαμαράς και Δημήτρης Λαμπράκης, οι οποίοι θα επιδιώξουν επειγόντως τον τερματισμό στην Κόρινθο, κάτι που δεν κατάφεραν στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις τους με το γαλλικό όπλο. Ένα Volkswagen Golf δεύτερης γενιάς θα μοιραστούν οι Αντώνης Κωτσόπουλος και Ιωάννης Κόλλιας, ενώ το ντεμπούτο του στα ράλλυ θα κάνει ο 32χρονος Ανδρέας Λυκομήτρος με μια BMW 320i E21.

Κέρδισε την κατηγορία C4 ο Γιώργος Μανέτας στη Λιβαδειά τον Απρίλιο και κάτι αντίστοιχο θα επιδιώξει να πετύχει την Κυριακή στην Κόρινθο ο Πυργιώτης οδηγός, ο οποίος θα έχει τον Ανδρέα Αδαμόπουλο στο δεξί μπάκετ ενός Toyota Corolla AE111. Οι Αναστάσιος Αναστασόπουλος και Αχιλλέας Παρασκευόπουλος θα οδηγήσουν ένα Toyota Corolla AE92, ενώ πολύτιμη εμπειρία θα συλλέξει ο 23χρονος Αριστείδης Μαυραγάνης με συνοδηγό στο Toyota Corolla AE92 τον Νίκο Χρέππα.

Αφήνει για λίγο το νεοαποκτηθέν Ford Fiesta Rally3, για τα μάτια ενός Volkswagen Golf II ο Γιώργος Δελαπόρτας. Το Ιστορικό Rally Ακρόπολις είναι προ των πυλών και ο 41χρονος οδηγός θέλει να δοκιμάσει στην Κόρινθο το αγωνιστικό με το οποίο θα εμφανιστεί στον διεθνή αγώνα. Συνοδηγός του θα είναι ο Ευάγγελος Παναρίτης. Σχεδόν 20 χρόνια από την τελευταία συμμετοχή του Αλέξανδρου Ρουστέμη σε Rally Sprint Κορίνθου, ο τοπικός οδηγός επιστρέφει στο μπάκετ ενός Ford Sierra RS Cosworth, έχοντας δίπλα του τον Γρηγόρη Ανδριανόπουλο.

Αμφίρροπη αναμένεται η μάχη στην κατηγορία C6, όπου 9 συνδυασμοί έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι Θεόδωρος Εγγλέζος και Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης (Toyota Yaris), πρωτοπόροι της βαθμολογίας στο Κύπελλο θέλουν να συλλέξουν πολύτιμους βαθμούς και να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στη C6. Τη δεύτερη φετινή του νίκη στην κατηγορία θα κυνηγήσει στην Κόρινθο ο νεαρός Διονύσης Γαζετάς, προκειμένου να ανεβεί και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας στη C6. Συνοδηγός του αυτή τη φορά στο Toyota Yaris θα είναι ο Λάμπρος Ζωγράφος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχουν στην κατηγορία οι Αθανάσιος Τσάκαλος και Σπύρος Τσέλιος (Toyota Yaris), ενώ υπολογίσιμοι αντίπαλοι θεωρούνται οι τοπικοί Κώστας Τούσουλης και Κώστας Παπαδάς με ίδιο αυτοκίνητο. Συνέχεια στις θετικές τους εμφανίσεις θέλουν να δώσουν οι Νίκος Σωτηρόπουλος και Βαγγέλης Μούκας με Nissan Micra K11, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των διεκδικητών της νίκης στην κατηγορία. Ακολουθούν πλήρες πρόγραμμα φέτος στο κύπελλο χώματος δύο γυναίκες, η Μαριαλένα Παυλή και η Βιργινία Παπαδάκη που βρίσκουν τα πατήματά τους με το Nissan Micra K11, ενώ τα αδέρφια Στέλιος και Παναγιώτης Κόκκινος θα έχουν για πρώτη φορά στα χέρια τους ένα Toyota Yaris, αφήνοντας το Toyota Starlet που οδηγούσαν μέχρι πρότινος.

Από τον Πύργο, ο Παναγιώτης Μαντάς ταξιδεύει στην Κόρινθο, στον δεύτερο αγώνα της ζωής του, με ένα Toyota Yaris. 22 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση σε μπάκετ, ο Δημήτρης Καττής επέστρεψε στο πρόσφατο Φθινοπωρινό Rally και φαίνεται να …του άνοιξε η όρεξη. Αυτή τη φορά με τον Δημήτρη Κούγια στο δεξί μπάκετ του Peugeot 206, αγωνίζονται με στόχο τον τερματισμό. Στον αγώνα θα συμμετέχει και ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία TZ1, με τους Έκτορα Κιμωνίδη και Συμεών Ζέρβα, οι οποίοι θα μοιραστούν ένα Suzuki Jimny.

Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου από τις 3:00 μ.μ. έως τις 6:00 το απόγευθμα, στις εγκαταστάσεις της HatKar Service AE (80ό χλμ. Νέας Εθνικής Οδού, Παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών) θα λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του 40ού Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου. Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στις 20:30, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, θα λάβει χώρα η πανηγυρική εκκίνηση και η παρουσίαση των πληρωμάτων, η οποία αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα αγωνιστούν 3 φορές στην ειδική διαδρομή «Χιλιομόδι», η οποία έχει μήκος 11.47 χιλιόμετρα. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα ανέρχονται σε 34.41 χλμ και τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 131.34 χλμ. Πρόκειται για μια στενή γενικά σαν διαδρομή, γρήγορη στην αρχή μέσα στο δάσος, γίνεται τεχνική με «πονηρά» σημεία για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα όπου και θα κάνει διαφορές.

info

Αφετηρία Ε.Δ.: Στην ΠΕΟ Κορίνθου – Άργους, περνάτε την έξοδο του χωριού Σολωμός και κατευθύνεστε προς Χιλιομόδι. Μετά από 5,60 χλμ, κάνετε αριστερά στην Ταβέρνα – Βαρέλα Κυν. Συλλόγου, απέναντι από διασταύρωση Μαψού.

Τερματισμός: Μετά τον Σολωμό, κάνετε αριστερά προς Αθίκια στα 2,30χλμ (Διασταύρωση Αλαμάνου) και δεξιά στο χωματόδρομο είναι το Stop.

Ενδιάμεσες προσβάσεις:

● Στο δρόμο προς Άργος, περνάτε την έξοδο του χωριού Σολωμός και κατευθύνεστε προς Χιλιομόδι, 1,5χλμ μετά την διασταύρωση των Αθικίων, κάνετε αριστερά στον χωματόδρομο και στα 200 μέτρα θα βρεθείτε στο τελευταίο χλμ της ειδικής.

● Φτάνοντας στο Χιλιομόδι, κάνετε αριστερά στην Πλατεία (Εκκλησία) και στο 1χλμ. πάλι αριστερά προς Καμαρέτα – Ι.Μ.Φανερωμένης. Μετά τις γραμμές του τρένου στα αριστερά προς Καμαρέτα, κάτω από την ταβέρνα και βρίσκεστε στο 3,9 χλμ της ειδικής.

Ζωντανά Αποτελέσματα: http://www.infomega.gr/live/ Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για το 40ο Rally Sprint Κορίνθου στην ιστοσελίδα του αγώνα: 40o Rally Sprint Κορίνθου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο