Δήμοι

Χρηματοδότηση 657.048 ευρώ για την διαχείριση βιοαποβλήτων στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Εγκρίθηκε από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, η χρηματοδότηση του έργου διαχείρισης βιοαποβλήτων» στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με δικαιούχο προϋπολογισμό 657.048 ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προχώρησε στην διαμόρφωση της πράξης που περιλαμβάνει τη δημιουργία δικτύου χωριστής συλλογής οικιακών βιοαποβλήτων και πρασίνων αποβλήτων στο σύνολο του Δήμου και μεταφορά τους προς κομποστοποίηση, καθώς και την ανάπτυξη της οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο. Η υλοποίηση της πράξης θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

«Για το Δήμο μας η βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα» σημείωσε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος και πλέον τώρα, καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις που αφορούν στην διαχείριση του συνόλου των βιοαποβλήτων που παράγονται εντός των ορίων του. «Αυτές οι προκλήσεις, συνεχίζει ο κ. Τσιώτος, παρέχουν ευκαιρίες και δημιουργούν κίνητρα για την ανάπτυξη ενός πιο ολοκληρωμένου και βιώσιμου συστήματος διαχείρισης των διαφορετικών υλικών που μπορεί να επιφέρουν μια σειρά από περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και να συμβάλει σημαντικά στην απομάκρυνση του υφιστάμενου συστήματος από τις παραδοσιακές, μη βιώσιμες προσεγγίσεις που έχουν ως βάση τους την υγειονομική ταφή».

Βασιζόμενος σε αυτή την λογική ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προχώρησε στην διαμόρφωση και υποβολή της πράξης, για την τελική έγκριση της οποίας υπήρξε καθοριστική και η συμβολή του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά.

Τι περιλαμβάνει

Το πρώτο έργο αφορά λοιπόν τις προμήθειες ειδών για την χωριστή διαχείριση βιοαποβλήτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και συγκεκριμένα:

  • Προμήθεια ειδών για την ανάπτυξη του προγράμματος, όπως κάδοι κουζίνας (5000 τεμ.), κάδοι δίτροχων (συνολικά 500 τεμ.) και κάδοι τετράτροχων. Ακόμα, προμήθεια 230.000 κομποστοποίησιμων σακουλών και 300 κάδων κομποστοποίησης.
  • Προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος και ρυμουλκούμενου κλαδοθρυμματιστή.

Το δεύτερο έργο, έχει να κάνει με ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην ανάπτυξη και λειτουργία προγράμματος χωριστής διαχείρισης και θα γίνει με δημιουργία ηλεκτρονικής καμπάνιας και περιπτέρου ενημέρωσης, εκδηλώσεων, διανομής έντυπου υλικού, καθώς επίσης εκπαίδευση στελεχών και σχολικές δραστηριότητες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο