Περιφέρεια

Την συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΦΕΤ υπέγραψε ο Π. Νίκας

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο του εν λόγω φορέα Αντώνη Ζαμπέλα.

Αντικείμενο του πρωτοκόλλου αποτελεί η ενίσχυση συνεργασίας και του συντονισμού των αρμόδιων Αρχών για την υλοποίηση προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για το 2022 και 2023, την διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, αιτημάτων διοικητικής συνδρομής, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών / αναφορών πολιτών, καθώς και την υποστήριξη επιθεωρήσεων που διενεργούνται στην Ελλάδα εκ μέρους ξένων αποστολών. Η συνεργασία αφορά, αφ’ ενός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ και αφ’ ετέρου στις γενικές διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της υπογραφής προηγήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία εκτός από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα και Υγείας Στάθης Αναστασόπουλος και Αγγελος Χρονάς αντίστοιχα, στελέχη του πιο πάνω φορέα, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις γενικές διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, το θέμα αυτό έχει προτεραιότητα καθώς συνδέεται με την υγεία των πολιτών» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μικτά κλιμάκια από τον Οργανισμό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ξεκινούν άμεσα συνεχείς ελέγχους σε λαϊκές αγορές, καταστήματα, χώρους παραγωγής και παρασκευής προϊόντων. Στόχος, εξήγησε ο κ. Νίκας, «είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και ο έλεγχος των τιμών -που αυξάνονται, λόγω του πολέμου- έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα φαινόμενα αισχροκέρδειας και να προστατεύονται τόσο οι συνεπείς επιχειρηματίες, όσο και οι πολίτες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο