Κορινθία

Ψυχοσάββατο από τον Μητροπολίτη Κορίνθου στο παρεκκλήσιο της Αγ. Φωτεινής

Σήμερα Ψυχοσάββατο, προ της Πεντηκοστής, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, πλαισιωμένος από τους πατέρες Αρκάδιο Ραζνύ, Αθανάσιο Πέζο και τον Αρχιδιάκονο Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης τόνισε πως η εκκλησία μας έχει φροντίσει να τελεί τα λεγόμενα Ψυχοσάββατα, ημέρες αφιερωμένες στις ψυχές των κεκοιμημένων προσφιλών μας. Οι νεκροί είναι πλέον στα χέρια του Θεού και προαπολαμβάνουν είτε την κόλαση είτε τον παράδεισο και εμείς οι ζωντανοί, έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να προσευχόμαστε για αυτούς που έχουν φύγει από αυτή την ζωή, ώστε ο Θεός να γίνει ίλεως, να τους λυπηθεί και να μην τους κατατάξει κατά τα έργα τους, καθώς κάποιοι φεύγουν από την ζωή χωρίς να μετανοήσουν, αλλά να τους σπλαχνισθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων. Συμπλήρωσε αναφέροντας πως οι Πατέρες της εκκλησίας «μας λένε ότι, μέσα από τα μνημόσυνα προσφέρεται στους νεκρούς όνησις και άνεσις, δηλαδή, εξαγορά, μεγάλη ωφέλεια και ανακούφιση στις ψυχές από τις αμαρτίες που τις βαραίνουν».

Παρότρυνε τέλος τους πιστούς «να τηρούν τις παραδόσεις της εκκλησίας μας, να θυμούνται και να τιμούν τους νεκρούς αλλά και να διδάξουν τα παιδιά τους να τηρούν, να ακολουθούν και να συνεχίζουν τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις, ώστε και οι ψυχές των κεκοιμημένων να έχουν ανάπαυση και οι ζώντες ειρήνη και παρηγοριά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο