ΔήμοιΠεριφέρεια

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα το έργο αναβάθμισης του Πευκιά Ξυλοκάστρου

Το ολοκληρωμένο έργο της αναβάθμισης του αισθητικού δάσους Πευκιά, στο Ξυλόκαστρο, το οποίο υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον περίβολο του ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Το έργο προστασίας του Πευκιά, ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας, υλοποιήθηκε μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με προϋπολογισμό 756.492 ευρώ. Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και προγραμματίζονται από την Περιφέρεια στην Κορινθία, ενώ ειδικότερα για την περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, επισήμανε ότι εξελίσσονται έργα προϋπολογισμού περί τα 20 εκ ευρώ, με το πλέον σημαντικό να είναι ο δρόμος από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα και με προϋπολογισμό 7,7 εκ ευρώ.

Πρόσθεσε ότι στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στις αθλητικές υποδομές, αλλά και τις αρδευτικές υποδομές. Αναφερόμενος γενικότερα στην Κορινθία, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι αποτελεί εξαιρετική ανάγκη η άμεση ολοκλήρωση, από το αρμόδιο υπουργείο, των μελετών για την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των παραλίων του Κορινθιακού Κόλπου, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση των μελετών καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή το φαινόμενο προχωρεί και δεν είναι δυνατή η εμβαλωματική και κατά τόπους αντιμετώπισή του. Πρόσθεσε πως από την πλευρά της πολιτείας υπάρχει δέσμευση ότι σύντομα ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη.

Συμβάσεις στην Κορινθία

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε ακόμα από το Ξυλόκαστρο σειρά συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 330.200 ευρώ, για διάφορα έργα στην Π.Ε. Κορινθίας. Ειδικότερα, αντικείμενο των συμβάσεων είναι:

  • Ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Κορινθίας περιόδου 2023 – 2024, έργο 90.000 ευρώ.
  • Η συντήρηση γεώτρησης του ΤΟΕΒ Ξυλόκαστρου στην περιοχή Βελανίδια, έργο 18.600 ευρώ.
  • Η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων στον ΤΟΕΒ Καμαρίου, έργο 74.400 ευρώ.
  • Η προμήθεια σωλήνων για τον ΤΟΕΒ Ρίζας και Μεγάλου Βάλτου, έργο 37.200 ευρώ.
  • Η συντήρηση της κεντρικής αρδευτικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ για το 2023, έργο 50.000 ευρώ.
  • Η συντήρηση και η επισκευή συστημάτων άντλησης υδάτων σε αρδευτικές υποδομές της Κορινθίας, έργο 60.000 ευρώ.

Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων, μεταξύ άλλων, ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, η βουλευτής Μαριλέα Σούκουλη, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο