Δήμοι

Βασίλης Νανόπουλος. Το καλοκαίρι η υδροδότηση Άσσου, Λεχαίου και Περιγιαλίου από την Στυμφαλία

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά από την ΔΕΥΑ Κορίνθου το έργο της διαδικτύωσης, που αφορά στην ύδρευση της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, ένα αίτημα ετών που ικανοποιείται από την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο σημείο των εργασιών, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του από τον εργολάβο Χρήστο Θεοχάρη και ξεκάθαρα δήλωσε πως πριν από το καλοκαίρι η σύνδεση με τις τρεις κοινότητες θα έχει επιτευχθεί. «Βρίσκομαι εδώ προκειμένου να δω από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και πραγματικά είναι εντυπωσιακή» σημείωσε με νόημα ο κ. Νανόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως το έργο «θα μας επιτρέψει σε λίγες εβδομάδες  να μεταφέρουμε νερό από τη Στυμφαλία στον Άσσο και να λύσουμε πολλά προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη, παρατηρώντας πως είναι «μια κορινθιακή επιχείρηση που εκτελεί το έργο, με ταχύτητα, αρτιότητα και ποιότητα». Δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία των εργασιών. «Βάζουμε στόχους και φροντίζουμε με καλούς συνεργάτες να τους πετυχαίνουμε» συνέχισε.

Με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα

Ο εργολάβος της αναδόχου εταιρίας, Χρήστος Θεοχάρης, επεσήμανε τις δυσκολίες του έργου, αλλά και τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν σε σημεία, όπου είχαν δημιουργηθεί τέτοιες συνθήκες ώστε το νερό να φεύγει παράνομα από το δίκτυο. Σημείωσε πως το χρονοδιάγραμμα τηρείται με ακρίβεια, παρατηρώντας πως η σύνδεση με τον άνω Άσσο απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα.

«Ο Δήμαρχος με την υπογραφή της σύμβασης μας είχε πει να δώσουμε προτεραιότητα σε άνω και κάτω Άσσο, Περιγιάλι και Λέχαιο και κατόπιν να πέσουν τα νερά στην δεξαμενή» εξήγησε ο ανάδοχος του έργου. «Είμαστε 2.000 μέτρα μακριά από το να δώσουμε νερό στον Άνω Άσσο» σημείωσε και τόνισε πως το αξιοσημείωτο στο έργο, «είναι ότι στα 12,5 χλμ δικτύου που έχουμε ήδη δημιουργήσει, έχουμε συναντήσει 450 αγωγούς, ξένα ιδιωτικά δίκτυα, και τα έχουμε αποκαταστήσει. Οι εργασίες ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα, το έργο εκτελείται με ποιότητα και ταχύτητα».

Μονάδες επεξεργασίας νερού

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε από το σημείο την δημιουργία δυο μονάδων επεξεργασίας νερού, μία στο Λέχαιο και μία ακόμα στην Αλμυρή, ανατολικά του Δήμου. Μονάδες που όπως εξήγησε, «θα ενισχύσουν τις ποσότητες πόσιμου νερού και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται το καλοκαίρι, καθώς επίσης και την χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης των δικτύων αμιάντου συνολικά, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΕΣΠΑ».

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε όμως και ο γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Κορίνθου Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος διαπίστωσε επίσης πως το έργο της διαδικτύωσης προχωρά με γοργούς ρυθμούς, διαβεβαιώνοντας πως πριν το καλοκαίρι αναμένεται να έχει τελειώσει. /»Αυτό σημαίνει πως δεν θα κάνουμε αντλήσεις για την παροχή ύδατος στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου. «Μαζί με τις μονάδες επεξεργασίας, συνέχισε, θα λύσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο». Τέλος, ανέφερε πως ακολουθεί το έργο της αποχέτευσης, «έργα που θα αλλάξουν συνολικά την περιοχή στην οποίαν βρισκόμαστε» όπως παρατήρησε.

Για έργο ζωτικής σημασίας μίλησε ο Πρόεδρος της κοινότητας Άσσου, Ναπολέων Γιαννακουλόπουλο,ς θέτοντας βέβαια από την πλευρά του και το θέμα της άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών, θέμα που μαστίζει την περιοχή και που ανησυχεί τους αγρότες καθώς γνωρίζουν πως θα έρθει ένα ακόμα πιο δύσκολο καλοκαίρι, μετά τα όσα δύσκολα έχουν περάσει. Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο της διακλάδωσης του αρδευτικού δικτύου, από τον Βιολογικό Κορίνθου μέχρι την δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου, «έργο που αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ανακουφίσει με την εκτέλεσή του τους παραγωγούς των τριών κοινοτήτων» σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο