Δήμοι

Διήμερη δράση εθελοντών κτηνιάτρων με στειρώσεις και εμβολιασμούς στο Λουτράκι

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που υλοποιεί ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ήδη από το 2007, διοργανώθηκε η 6η εθελοντική δράση ιδιωτών κτηνιάτρων, για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στείρωσης, σήμανσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στον Δήμο.

Στη δράση συμμετείχαν δεκατέσσερις εθελοντές ιδιώτες κτηνίατροι και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας και τους δύο ιδιώτες κτηνιάτρους του Δήμου, Ιωάννη Λέκκα και Μαρία Μπελιβάνη. Η δράση έλαβε χώρα στα δύο τοπικά ιδιωτικά κτηνιατρεία και τους δύο τοπικούς ιδιώτες Κτηνίατρους, οι οποίοι παραχώρησαν τον χώρο και τον εξοπλισμό των κτηνιατρείων τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι κτηνιατρικές επεμβάσεις σε συνολικά 85 αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες), από διάφορες περιοχές του Δήμου όπου αυτά διαβιούν.

Παρόντες σε αυτή την προσπάθεια με ενεργή συμμετοχή ήταν επίσης εργαζόμενοι του Δήμου μας, εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την συμβολή τους, καθώς επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας. Η κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας (διαμονή, παράθεση γευμάτων κ.λπ.) της ομάδας των εθελοντών κτηνιάτρων ήταν ευγενική χορηγία του Καζίνο Λουτρακίου και παράθεση καφέ – σνακ των κτηνιάτρων και η σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήταν ευγενική χορηγία της επιχείρησης «Ζωολιχουδιές-Pet Food».

Εκτός των χορηγών, ο Δήμος ευχαριστεί επίσης τους δύο κτηνιάτρους του Λουτρακίου, για την παραχώρηση των κτηνιατρείων τους και για την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση. «Ευελπιστούμε στη στήριξη όλων των φορέων και συλλόγων του Δήμου μας και σε μελλοντικές δράσεις μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο