Κορινθία

Σπουδαίες ιατρικές υπηρεσίες στον Φενεό από Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» βρέθηκαν στον Φενεό και συγκεκριμένα στη Μοσιά, για δεύτερη φορά µετά τον Νοέµβριο του 2019, όπου για ένα τετραήμερο παρείχε δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Δώδεκα ειδικότητες γιατρών, ήταν στη διάθεση του κοινού για όλες τις ημέρες από νωρίς το πρωί έως και το απόγευμα. Στη διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν 247 άτομα, πραγματοποιήθηκαν 601 ραντεβού και 449 ιατρικές εξετάσεις.  Ο δήµαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταµατόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί και ο ίδιος στη Μοσιά τις ηµέρες που λειτούργησαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ευγενική χορηγία του και δήλωσε µεταξύ άλλων, απολύτως ικανοποιημένος τόσο από την προσέλευση του κόσμου και το επίπεδο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, όσο και από την αξιοποίηση του ανακαινισμένου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μοσιάς.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταµατόπουλος είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί στη Μοσιά τις ηµέρες που λειτούργησαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος», ανέφερε ο Δήμαρχος, «διότι για δεύτερη φορά µετά τον Νοέµβριο του 2019 οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» επισκέφτηκαν την περιοχή µας και παρείχαν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους. Το έργο τους, όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν», σηµείωσε «είναι αξιοθαύµαστο και αξιέπαινο, αφού µε τη δράση τους παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθµιας υγείας σε πολλά αποµακρυσµένα και αποµονωµένα σημεία της πατρίδας µας, νησιά άγονης γραµµής και ορεινές περιοχές. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τόσο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ευγενική χορηγία του, όσο και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, για την παρουσία τους και την παροχή των υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής μας».

Ο δήμαρχος Σικυωνίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου, όπως το παλιό Δημοτικό Σχολείο Μοσιάς και νυν Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο στέγασε τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες το τετραήµερο που βρέθηκαν στο Φενεό. «Είναι δικαίωση για µας, κατέληξε κτήρια τα οποία αποτελούν µέρος της ακίνητης περιουσίας του Δήμου µας, αλλά και στοιχεία της ιστορίας του, µε τις εργασίες ανακαίνισής τους που πραγματοποιήσαμε να επαναλειτουργούν και γίνονται χρήσιμα στην τοπική κοινωνία µε πολλούς τρόπους. Όπως εδώ το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μοσιάς που ανακαινίστηκε και αποδόθηκε και πάλι στην κοινωνία του Φενεού εξυπηρετώντας πολλαπλές ανάγκες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο