KR Sports

Οι αντιδράσεις των στοιχηματικών μετά τα πρώτα ματς της Euroleague

Όσοι μελέτησαν στα τέλη του καλοκαιριού τις αποδόσεις στοιχήματος για το νικητή και τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκα, είχαν παρατηρήσει πως οι μπουκ παρουσίαζαν μια αρκετά μπερδεμένη εικόνα.

Ο εντελώς ανανεωμένος Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει δοκιμαστεί καν σε φιλικά και στον τελικό του Σούπερ Καπ (όπου συνετρίβη από τον αιώνιο αντίπαλό του), δινόταν τρίτο φαβορί για κατάκτηση της κούπας. Πίσω μόνο από τις Ισπανικές υπέρ-δυνάμεις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Ενώ ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχοντας χάσει τον MVP της περσινής διοργάνωσης και έναν εκ των καλύτερων Ελλήνων point guards, τον Κώστα Σλούκα, δινόταν 5ο φαβορί, πίσω από τους προαναφερθέντες και τη Μονακό. 

Και οι Μονεγάσκοι όμως παρέμεναν ερωτηματικό για εμάς, παρά την εμπιστοσύνη που τους έδειχναν οι στοιχηματικές. Η παρέα των Κέμπα Γουόκερ και Μάικ Τζέιμς, ομάδα που ήταν η έκπληξη της περσινής χρονιάς, μπορεί να ξεχειλίζει ταλέντο αλλά πολλοί υποψιάστηκαν πως θα χρειαζόταν αρκετές μπάλες ταυτόχρονα και έναν προπονητή ψυχολογικό μαέστρο, ώστε να είναι όλοι χαρούμενοι στο Πριγκιπάτο. 

Οι πρώτες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων και της Euroleague έχουν δώσει μια πρώτη γεύση από τη δυναμική των φετινών ρόστερ. Χωρίς φυσικά οι ομάδες να είναι 100% έτοιμες και φορμαρισμένες, οι μπασκετικά έμπειροι μπορούν να διακρίνουν από τώρα το πως θα κυλήσει η χρονιά. Που θα έχει αναμφίβολα αρκετό σασπένς, δεδομένου και του νέου format με τα play – in. 

Το κουπόνι για το νικητή και τα μακροχρόνια της Euroleague έχει ήδη υποστεί αρκετές ανακατατάξεις. Τα δύο φαβορί από την Ισπανία παραμένουν ακλόνητα στις θέσεις ένα και δύο. Με τις αποδόσεις μάλιστα να έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με πριν ένα μήνα. Αυτό που έχει αλλάξει όμως είναι η κατάταξη των υπολοίπων διεκδικητών από κει και κάτω. Ο Ολυμπιακός αντικατέστησε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση. Με 7.50 απόδοση όμως (όπως τη βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη Novibet), εν αντιθέσει με το 5.50 που πλήρωνε η ομάδα του coach Αταμάν, όταν απολάμβανε εκείνη το ρόλο του τρίτου φαβορί. Η Μονακό παραμένει 4η αλλά την πεντάδα την κλείνει η Φενέρ που εκτόπισε το Τριφύλλι από την κορυφαία πεντάδα. 

Στα αξιοσημείωτα πάντως το γεγονός πως η απόδοση των πρασίνων δεν έπεσε στο άκουσμα της είδησης για τη μεταγραφή του Ναν. Ο Αμερικανός πρώην NBAer, παρουσιάζεται από αρκετά μέσα ως ο άνθρωπος που θα αναμορφώσει την περιφέρεια του Παναθηναϊκού, η οποία δεν έχει πείσει στα πρώτα ματς. Οι μπουκ όμως δε φαίνεται να «τσιμπάνε» ακόμα και οι Πράσινοι αυτή τη στιγμή πληρώνουν 11.00 για κατάκτηση του 7ου τροπαίου της ιστορίας τους. 

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχουν και οι υπόλοιπες μακροχρόνιες αγορές που εμφανίστηκαν μετά τις πρώτες αγωνιστικές. Με δεδομένο πως αρκετοί φίλοι του μπάσκετ βρίσκουν την Ευρωλίγκα ως μια εξαιρετική ευκαιρία για μακροχρόνια πονταρίσματα, μελετήσαμε τις δεκάδες αγορές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις νόμιμες σελίδες. Τρανό παράδειγμα, το αλαλούμ με τις αποδόσεις για τον MVP της σεζόν, εκεί που βλέπουμε Καμπάτσο, Μίροτιτς, Τζέιμς, Μπράουν και Ταβάρες να κονταροχτυπιούνται στην κορυφή της λίστας. 

Αγαπημένη μας κατηγορία και φέτος τα Under / Over στις νίκες, με τον Παναθηναϊκό να έχει το line στο 18.5 (και απόδοση 2.50 στο over). Κάτι που μας φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, με δεδομένο πως οι Πράσινοι κάποια στιγμή θα βρουν χημεία και θα πάρουν μπρος. Όπως ενδιαφέρον είναι και το Under 20.5 του Ολυμπιακού, ο οποίος σε κάποιους τομείς προβληματίζει από τις αρχές των υποχρεώσεών του. Και μάλιστα δε δείχνει διατεθειμένος να ενισχυθεί ακόμα σε κάποιες θέσεις που χωράνε ορισμένες ποιοτικές προσθήκες. 

Εκεί που διαβλέπουμε σίγουρα μια ευκαιρία είναι στις αποδόσεις των Ελληνικών ομάδων για είσοδο στα Play Offs. Ο φετινός Παναθηναϊκός δε χτίστηκε για να μείνει εκτός 8άδας. Ενώ ο Ολυμπιακός έχει πλέον τέτοιο μέταλλο και εμπειρία, που κανείς υγιώς σκεπτόμενος μπασκετόφιλος δεν μπορεί να τον φανταστεί εκτός συνέχειας από τον Μάρτιο. Είναι γεγονός πάντως πως η Ευρωλίγκα γίνεται πιο συναρπαστική χρόνο με το χρόνο. Και πως οι υπεύθυνοι των στοιχηματικών δεν χάνουν ευκαιρία να συμβαδίσουν με αυτό το momentum και να δημιουργήσουν αγορές που κρατούν αμείωτο το στοιχηματικό ενδιαφέρον από τις πρώτες αγωνιστικές ως τον τελικό. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο