Κορινθία

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ξυλόκαστρο από τους “Φίλους της ζωής”

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη λαμβάνει χώρα στις 14 Ιουνίου κάθε έτους. Στόχος είναι να αυξηθεί η παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος για μετάγγιση και για τη ζωτικής σημασίας συμβολή των εθελοντών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών στο εθνικό σύστημα υγείας

Για το 2021, το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι «Δώστε αίμα και κάντε τον παλμό του κόσμου να χτυπάει» (Give blood and keep the world beating).

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» απευθύνει κάλεσμα για Αιμοδοσία στα Γραφεία του Συλλόγου, (Αγ. Βλασίου 20), στο Ξυλόκαστρο.

  • Την Κυριακή, 13-6-2021, από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.&
    Την Τετάρτη, 16-6-2021, από 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ.

Η φετινή καμπάνια εστιάζει ιδιαιτέρως στο ρόλο των νέων στην εξασφάλιση ασφαλούς προσφοράς αίματος. Σε πολλές χώρες, οι νέοι είναι στην πρώτη γραμμή των δραστηριοτήτων και των πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην επίτευξη ασφαλούς προσφοράς αίματος μέσω εθελοντικών, μη αμειβόμενων αιμοδοσιών. Οι νέοι αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε πολλές κοινωνίες και είναι γενικά γεμάτοι ιδέες, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο