Περιφέρεια

2,5 εκατ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποπληρωμή έργων του ΠΔΕ

Ποσό περί τα 2,5 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αποπληρωμή έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει επισημάνει αρκετές φορές πρόσφατα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί συνολικά περί τα 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών καθυστερήσεις στη ροή των πιστώσεων για τα εν λόγω έργα. Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο περιφερειάρχης είχε στις αρχές του τρέχοντα μήνα Αυγούστου συνάντηση στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η εκταμίευση πιστώσεων προς την Περιφέρεια.

Άλλα 2,93 εκατ. ευρώ

Επίσης, εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 2.936.960 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν σε δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών, που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο