Επιχειρείν

Δυναμική παρουσία ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην «FOOD EXPO 2024»

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και 50 ακόμα επιχειρήσεων από όλη την Περιφέρεια, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της η «FOOD EXPO 2024», μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στο Athens Metropolitan Expo, το διάστημα από 9 έως 11 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης στοχευμένων ενεργειών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του πρωτογενή τομέα παραγωγής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής των επιχειρήσεων, στοχεύοντας στην προβολή και ανάδειξη των πελοποννησιακών προϊόντων σε χιλιάδες Έλληνες και ξένους αγοραστές.

Παράλληλα, δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και των εξαγωγών για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με εταιρείες εντός και εκτός συνόρων.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών αποτελούν τον οδηγό για μια επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό «FOOD EXPO 2024».

Η έκθεση

H «FOOD EXPO 2024», θα παρουσιάσει από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου, τάσεις και καινοτομίες που διαμορφώνουν το αύριο του κλάδου των τροφίμων και ποτών.

Εδώ και 10 χρόνια η «FOOD EXPO» αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό κλάδο τροφίμων και ποτών της χώρας μας και συμβάλλει καθοριστικά στην ισχυροποίηση της θέσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν αποκτήσει το δικό τους σημείο συνάντησης με τους πιο δυναμικούς επιχειρηματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης, από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Παράλληλα, προσελκύοντας κάθε χρόνο πάνω από 2.000 διεθνείς αγοραστές προσφέρει ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες που συμμετέχουν.

Στη «FOOD EXPO 2024», 1.300 ηγέτες της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας F&B, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο κόσμο τροφίμων, για πελάτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η έκθεση θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά το πιο σταθερό πλαίσιο, ώστε τα προϊόντα της ελληνικής γης να συνεχίσουν να κατακτούν τον κόσμο. Πάνω από 2.000 food traders από 80 χώρες έχουν ήδη βάλει στην agenda τους τη διοργάνωση του 2024. Παράλληλα, πάνω από 1.000 key buyers θα την επισκεφτούν μέσω του προγράμματος Hosted Buyers και θα πραγματοποιήσουν 15.000 b2b meetings με τους εκθέτες της.

Μία παγκόσμια συνάντηση

Η «FOOD EXPO» χρόνο με το χρόνο, μέσα από τη συμμετοχή σημαντικών ξένων επιχειρήσεων, αναπτύσσει όλο και περισσότερο το διεθνή χαρακτήρα της και χτίζει την εμπορική δυναμική της σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη διοργάνωση του 2024, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η έκθεση αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 200 εκθέτες από περισσότερες από 25  χώρες όπως Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Εκουαδόρ, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, κλπ, είτε ενταγμένους στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα.  

Μαζί με την «ΟENOTELIA»

Χιλιάδες επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και της λιανικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν για ακόμα μία φορά στη «ΟΕΝΟΤΕLIA»,  με στόχο να συναντήσουν κορυφαίους οινοπαραγωγούς, αποσταγματοποιούς, και να συνομιλήσουν με εισαγωγείς και διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης και συσκευασίας. Γνωστά οινοποιεία και αποσταγματοποιία της χώρας μας αλλά και νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα,  θα είναι εδώ για να παρουσιάσουν τα εκλεκτά κρασιά τους και αποστάγματα, να πραγματοποιήσουν στοχευμένα επαγγελματικά ραντεβού, και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δικτύωση και σύναψη συμφωνιών εντός και εκτός συνόρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο