Επιχειρείν

30 χρόνια «Μανταs Group» με τέσσερα ξενοδοχεία και δύο ιατρικά κέντρα

Σε μια όμορφη εκδήλωση, αντάξια της ιστορίας του, ο «Όμιλος Β. Μαντάς» γιόρτασε στο ξενοδοχείο «Μαντάς», στο Λουτράκι, τα 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας του, όπου ο επιχειρηματίας Βασίλης Μαντάς, έχοντας στο πλευρό του τον γιό του  Χρήστο Μαντά, αντιπρόεδρο του Δ.Σ., μίλησε για την πορεία αυτών των ετών, τα τέσσερα ξενοδοχεία, (ένα στην Κόρινθο, δύο στο Λουτράκι και ένα στη Λίμνη Βουλιαγμένης), καθώς και τα Πολυϊατρεία L-Medical στο Λουτράκι και στην Αλμυρή.

Μίλησε όμως και για την κοινωνική δράση, με αποκαλύψεις, αλλά και δεσμεύσεις πως αυτή θα συνεχιστεί ως ύψιστη κοινωνική ευθύνη του ιδίου και του «Ομίλου» που δημιούργησε. Διότι με σταθερά βήματα και με τη διορατικότητα του ιδρυτή της, Βασίλη Μαντά, το «Mantas Group» κατάφερε να ταυτίσει το όνομά του με την παροχή υψηλών υπηρεσιών στο χώρο του τουρισμού αλλά και τις ιατρικές υπηρεσίες τόσο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων όσο και της Κορινθίας. Μετατρέποντας τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν τα 30 αυτά χρόνια σε γνώση, αντιμετώπισε με οργάνωση και μεθοδικότητα όλες τις πολιτικές, οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις της χώρας, εξασφαλίζοντας οικονομική βιωσιμότητα με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών του.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αιρετοί, στελέχη της εταιρείας, συνεργάτες αλλά και προσωπικοί φίλοι των μελών του Δ.Σ., τίμησαν με την παρουσία τους τον Όμιλο. Ο Πρόεδρος του Ομίλου, Βασίλης Μαντάς, στην ομιλία του, αποκάλυψε για πρώτη φορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα 4 ξενοδοχεία του ομίλου οι οποίες ξεπερνούν το 1.300.000, αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας, αναφέροντας επιγραμματικά λιγοστές μόνο από τις εκατοντάδες δράσεις της εταιρείας που αποδεικνύει συνεχώς και στην πράξη τη σημασία της ενσυναίσθησης.

«Στην Κατοχή, ο πατέρας μου, είχε κινδυνεύσει να πεθάνει από την πείνα και μου έδωσε εντολή και επιθυμία να μην αφήσω κανέναν άνθρωπο να πεινάσει, εφόσον μπορώ να τον βοηθήσω. Και του το υποσχέθηκα» είπε ο Βασίλης Μαντάς και μίλησε για την δεκαετία της οικονομικής κρίσης στην χώρας μας και πως ο «Όμιλος Μαντάς» διέθεσε πάνω από 100 χιλιάδες γεύματα στην εκκλησία κυρίως, αλλά και στα σχολεία της πόλης, σε πλημμυροπαθείς, σε σεισμόπληκτους, μεμονωμένες οικογένειες, πυρόπληκτους και πολλές άλλες ομάδες πολιτών.

«Η αίθουσα που βρισκόμαστε σήμερα, επί 30 χρόνια ήταν και παραμένει ανοιχτή σε όλους. Σύλλογοι, πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, υποψήφιοι δήμαρχοι και πολλοί άλλοι, έχουν φιλοξενηθεί αφιλοκερδώς» συνέχισε ο κ. Μαντάς. «Ενισχύσαμε οικονομικά αλλά και με όποιον τρόπο μας ζητήθηκε (όπως φιλοξενίες, αγορές εξοπλισμού και με πολλούς άλλους τρόπους) δεκάδες Συλλόγων» ανέφερε ακόμα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εκατοντάδες φιλοξενίες στα ξενοδοχεία μας για τουριστικούς πράκτορες και επισκέπτες που ήρθαν ώστε να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Δήμου μας. Παράλληλα, σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας, το L-Medical, πραγματοποιήθηκαν 11.172 δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε συμπολίτες μας που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μαντάς, ανέφερε ότι ο Όμιλος που ο ίδιος με τους συνεργάτες του δημιούργησε, με τα νέα σε ηλικία στελέχη θα συνεχίσει να είναι παρών και να συμβάλει όπως πάντα, σε κάθε προσπάθεια αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας, με γνώμονα το κοινωνικό όφελος. «Γιατί μέσα από τη συνολική και όχι μόνο από την ατομική ανάπτυξη, θα είμαστε όλοι τελικά ωφελημένοι. Αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχίσουμε να επενδύουμε» κατέληξε.

Η συνέχεια του «Ομίλου Μαντάς»

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του «Ομίλου», Χρήστος Μαντάς, ο οποίος μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δυναμική πορεία του Ομίλου δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. «Θα προχωρήσουμε μπροστά, δεσμεύτηκε, κάνοντας την τεχνολογία εργαλείο μας, διατηρώντας τον αριθμό των απασχολούμενων και ακολουθώντας τις αρχές της φιλοξενίας που παραμένουν ακάθεκτες και αδιαπραγμάτευτες από γενιά σε γενιά».

Συγκινητικές στιγμές

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την προσωπικότητα και τον ταπεινό τρόπο που πορεύεται ο ιδρυτής του Ομίλου, Βασίλης Μαντάς ήταν η παρέμβαση του εφημέριου του ναού της Παναγίας Γιάτρισσας, π. Νικόλαου Βασιλόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε πως από το 2002, κύρια αιτία διαφωνίας του με τον κ. Μαντά, ήταν η μη δημοσιοποίηση από πλευράς του, της κοινωνικής δράσης του Ομίλου. «Φαίνεται ότι σήμερα, τον φώτισε ο Θεός και η Παναγία και επιτέλους μίλησε για κάποια από αυτά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια» σχολίασε ο ιερέας. «Όταν ξεκινήσαμε, συνέχισε, το μακρινό 2002 την καταγραφή των κοινωνικά ενδεών αδερφών μας αλλά και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων, η μοναδική πόρτα που βρήκα ανοιχτή για να συζητήσω και να δούμε πως θα οργανώσουμε το κομμάτι της προσφοράς στον Άνθρωπο, ήταν του Βασίλη Μαντά. Την ίδια περίοδο, οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων εταιρειών, έλεγαν ότι στο Λουτράκι, δεν υπάρχουν φτωχοί. Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μερίδες φαγητού, παρήχθησαν στο Ξενοδοχείο αυτό, ώστε κανένα πρόσωπο που χρειαζόταν αυτό το γεύμα να μην το στερηθεί».

Από την πλευρά της, η Βασιλική Σωτηροπούλου, μέλος του Δ.Σ., ανέτρεξε στην δική της πορεία, όταν πριν από 15 χρόνια ο Βασίλης Μαντάς, της ζήτησε να αποτελέσει μέλος του Δ.Σ. του «Ομίλου Μαντάς». Παρατήρησε πως η εμπειρία του Βασίλη Μαντά και ο επαγγελματισμός του, είναι αξιοθαύμαστοι και αδιαμφισβήτητοι. Στάθηκε όμως ιδιαίτερα και στη συνεισφορά του σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. «Είναι αστείρευτη. Όπως αστείρευτη είναι και η επιμονή του, εμμονή θα έλεγα, για συνεχή στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στον ίδιο τόπο, αποκτά ντόπιο προσωπικό, συνεργάζεται με ντόπιους προμηθευτές… Όλα, για αυτόν τον τόπο» κατέληξε η κ. Σωτηροπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την πολυετή προσφορά τους στον «Όμιλο Μαντάς», βραβεύτηκαν κατά σειρά ο επιχειρηματίας Γιάννης Πολίτης, ο δικηγόρος Παύλος Μάρκελλος, η λογίστρια, μέλος του Δ.Σ. του «Ομίλου» Παρασκευή Δουνδουλάκη – Κεφάλα, ο μακροβιότερος υπάλληλος του ξενοδοχείου «Μαντάς» Ηλίας Σκρουμπέλος, ο γενικός Διευθυντής Ανδρέας Σιώκος και η οικονομική διευθύντρια Μαρία Ζούβελου. Προηγήθηκε η κοπή της πίτας, από τον Βασίλη Μαντά, την οποία προηγουμένως ευλόγησε ο π. Νικόλαος Βασιλόπουλος μοιράζοντας κομμάτια αυτής σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση, αποδεχόμενος την πρόσκληση του επιχειρηματία και ιδρυτή του Ομίλου.

smart

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο