Περιφέρεια

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που κέρδισε στη μάχη των Περιφερειακών εκλογών

Ο Δημήτρης Πτωχός είναι ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και κόντρα στην λάσπη που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατάφερε να εκλεγεί πανηγυρικά και να κρατήσει ψηλά το «κάστρο» της Πελοποννήσου για το κυβερνών κόμμα.

Το κυβερνών κόμμα που στο πρώτο γύρο κέρδισε όλες τις περιφέρειες της χώρας και στον δεύτερο αυτό γύρο έχασε με τις επιλογές, αλλά δεν κέρδισε κανείς εκ των αντιπάλων, πλην της Θεσσαλίας. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κ. Αγοραστός έχασε, εξαιτίας μιας άνευ προηγούμενου θεομηνίας, που δεν θα μπορούσε κανείς να αντιμετωπίσει, ούτε να διαχειριστεί, αλλά σε αυτόν έλαχε. Στις υπόλοιπες Περιφέρεις ηττήθηκαν οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, κερδίζοντας είτε οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες, που όμως ανήκουν πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχουν διαγραφεί από αυτήν, είτε πρόσωπα που δεν συντάσσονται με κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που πανηγυρίζουν.

Οι Περιφέρειες της χώρας έχουν γαλάζιο ή λευκό χρώμα, πλην της Θεσσαλίας, που όπως προαναφέραμε, οι λάσπες θολώνουν το δίχρωμο του κόκκινου (ΣΥΡΙΖΑ) και του πράσινου (ΠΑΣΟΚ). Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διατηρεί το γαλάζιο χρώμα, καθώς ο Π. Τατούλης, ως πρώην Περιφερειάρχης, άντεξε μεν, αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, αφού η αποδοχή του δεν ήταν ικανή στους άλλους πολιτικούς χώρους, παρά τις αντοχές του στον χώρο των ψηφοφόρων της Ν.Δ., στους οποίους και άντεξε. Όμως, ο Δημ. Πτωχός είναι ισχυρός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που κέρδισε αφενός επειδή είχε την στήριξη της Ν.Δ., αλλά αφετέρου επειδή και ο ίδιος ήταν ένα νέο πρόσωπο, με βαρύ βιογραφικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο