Δήμοι

Εξοργισμένος και εκτός εαυτού με τον Τιμολέοντα Πιέτρη ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης – Τι απαντά ο Δημ. Σύμβουλος

Εκτός εαυτού βγήκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, εξοργισμένος με την στάση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Τιμολέοντα Πιέτρη, ως μέλους του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.

Ο Δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο του τα μέσα ενημέρωσης και αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη, (6/2) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΥ». Μίλησε για απρέπεια σε βάρος της πόλης και του Δήμου Κορινθίων, σχολιάζοντας δηλαδή την στάση του κ. Πιέτρη. «Δυστυχώς διαψεύστηκα για τη θέση μου να συμμετάσχουν σε όλα τα νομικά πρόσωπα και τον Δημόπρακτο μέλη της αντιπολίτευσης» συνέχισε ο κ. Σταυρέλης, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, ότι μέσω του Τιμ. Πιέτρη, «επιβεβαίωσε ρητά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι πούλησε την πόλη και τον Δήμο με ανίερες συμμαχίες εκτός Δήμου Κορινθίων».

Στη συνέχεια της συνέντευξης και σε έντονους τόνους, ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος Τιμολέων Πιέτρης, σε καθοριστική συνεδρίαση του αναπτυξιακού οργανισμού ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε., ψήφισε ενάντια στα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου Κορινθίων. Μάλιστα δεν εγκρίθηκε με τη συμμετοχή των άλλων δύο μετόχων, Λουτρακίου και Βέλου – Βόχας, η πρόταση του Δήμου Κορινθίων και της Δημοτικής Αρχής, για δύο σημαίνοντα πρόσωπα, τον Πρόεδρο Βασίλη Ταγαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Νεκτάριο Σπηλιόπουλο».

Προανήγγειλε εξελίξεις

«Πλέον έγινε φανερό σε όλους ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι» συνέχισε στο ίδιο καταγγελτικό ύφος ο Δήμαρχος, θυμίζοντας ότι ο Κορινθιακός λαός «μας έδωσε εντολή να διοικήσουμε» και προσθέτοντας ότι κατά συνέπεια αυτής της εντολής, «μόνη μας έννοια είναι τα συμφέροντα των δημοτών μας».

Ο κ. Σταυρέλης διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως ο ίδιος και η νέα δημοτική αρχή προχωρούν μπροστά. «Δεν κοιτάμε το παρελθόν και τα αλλάζουμε όλα» ανέφερε και προανήγγειλε σύντομα νέες εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΥ», σύμφωνα με τον νόμο και τη περαιτέρω συνεργασία. «Η Δημοτική Αρχή δεν είναι όμηρος κανενός. Μόνος εντολέας είναι ο Κορινθιακός λαός. Συμφωνίες για παράδοση της πόλης και του Δήμου σε τρίτους δεν είναι εφικτές με Δημοτική Αρχή Σταυρέλη. Μάλλον κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Η αντίδραση Πιέτρη

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Τιμολέοντα Πιέτρη, ο οποίος με ανάρτησή του σχολίασε τις δηλώσεις του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντάς τις απαράδεκτες. «Στην πρώτη του συνέντευξη ως Δήμαρχος, μίλησε για εμένα με τα χειρότερα λόγια, του στυλ «τελείωσε ο Πιέτρης… έσβησε.. ανήκει στο παρελθόν» ανέφερε εμφανώς ενοχλημένος και θιγμένος ο κ. Πιέτρης στην συνέχεια. «Έκανε λόγο για υπόγειες διαδρομές, προσβάλλοντας τόσο έμενα όσο και τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας» συνέχισε.

Δίνοντας εξηγήσεις για την στάση του στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε., με τη νέα της σύνθεση, στην οποία συμμετέχει ο ίδιος, ως το μοναδικό μέλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Κορινθίων, ανέφερε: «ψήφισα θετικά το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τον ορισμό Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, δηλαδή υπερψήφισα την πρόταση του Δημάρχου Κορινθίων να είναι ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος από τον Δήμο Κορινθίων. Αυτό που σας αναφέρω ψηφίστηκε ομοφώνως, όπως καταγράφεται στα πρακτικά που αναρτήθηκαν πριν λίγα λεπτά, (χθες δηλαδή) στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Οργανισμού».

Στη συνέχεια, ο κ. Πιέτρης όμως αναφέρει ότι αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, τέθηκε σε ψηφοφορία η αντιμισθία του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου, σημειώνοντας πως στην προηγούμενη θητεία οι ίδιες θέσεις στην εταιρεία ήταν άμισθες. Ο ίδιος εξηγεί πως ζήτησε τότε το θέμα αυτό να έρθει την επόμενη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο, με εισήγηση, «για να ενημερωθούμε για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ποια είναι τα έργα της που υπάρχουν σήμερα σε εξέλιξη και ποια είναι τα σχέδιά της τα επόμενα χρόνια, ούτως ώστε να μπορούμε να λάβουμε την σωστή απόφαση για τις αντιμισθίες και το ύψος τους».

Δεν καταψήφισα

«Δεν καταψήφισα το θέμα, γιατί απλούστατα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, μιας και με την παρέμβαση και των δύο Δημάρχων το θέμα αποσύρθηκε» έδωσε την δική του εξήγηση ο Τιμολέων Πιέτρης, ενώ επίσης εξηγεί πως ο ίδιος ανέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι συμφωνεί να υπάρχει αντιμισθία για αυτές τις δύο θέσεις, αλλά ότι ζήτησε αυτό να ψηφιστεί πρώτα ως θέμα σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε., μετά από πρόσκληση και εισήγηση, όπως ορίζει ο νόμος.

“Κλείνοντας, μετά λύπης διαπιστώνω ότι ο Δήμαρχος Κορινθίων υπέπεσε σε βαρύτατα ατοπήματα, μιλώντας για το πρόσωπό μου με συκοφαντικό τρόπο και κατάπτυστους χαρακτηρισμούς, για τα οποία αναμένω δημοσίως συγγνώμη και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου» καταλήγει η ανακοίνωση του Τιμολέοντα Πιέτρη.

Η σειρά του Νανόπουλου

Περισσότερες τώρα πληροφορίες επί του θέματος, προανήγγειλε ο κ. Πιέτρης για σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί από τον ίδιο, από κοινού με τον επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», Βασίλη Νανόπουλο. Συνέντευξη που όπως ανακοίνωσε ο πρώην Δήμαρχος, θα παραχωρήσει σήμερα Πέμπτη, στις 12:30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κορίνθου.

Η εταιρεία «Δημόπρακτος» και ο σκοπός της

Η εταιρεία που συστάθηκε από τους Δήμους Κορινθίων, Βέλου – Βόχας και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, έχει στους σκοπούς της, μεταξύ άλλων, την επιστημονική, τεχνική και διοικητική υποστήριξη των τριών Δήμων – μετόχων, καθώς και άλλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων ΝΠΔΔ. Στη μετοχική σύνθεση, ο Δήμος Κορινθίων κατέχει ποσοστό 50%, ενώ το άλλο 50% μοιράζονται ισόποσα οι άλλοι δύο Δήμοι. Έχει ήδη αναλάβει το μεγάλο έργο ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ και αφορά την σύνδεση των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου με όρους βιώσιμης κινητικότητας.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Δημόπρακτος» είναι η εξής:

  • Πρόεδρος ο Βασίλης Ταγαράς, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων.
  • Α΄ Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης,.
  • Β’ Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Θανάσης Μανάβης.
  • Διευθύνων Σύμβουλος, ο Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, ως εκτελεστικό μέλος.
  • Μέλη του Δ.Σ. είναι ακόμα οι Σπύρος Πλατής, (συνταξιούχος), Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης, (τεχνολόγος τροφίμων), Τιμολέων Πιέτρης, (Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων), Γιάννης Μαυροειδής, (Γενικός Γραμματέας Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων) και Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, (Δημοτικός Σύμβουλος Βέλου – Βόχας)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο